Cinci locuri pe care sa nu le ratez intr-un city-break in Bordeaux

0

Bordeaux este un oraș în sud-vestul Franței, prefectura departamentului Gironde și capitala regiunii Noua Aquitania, orașul fiind traversat de fluviul Garonne.

Catedrala Sfântul Andrei din Bordeaux este un monument înălțat în secolul al XIII-lea, clădirea de astăzi fiind construită pe o alta, una primitivă. Deși în secolul al XVIII-lea catedrala a fost mistuită de flăcări, aceasta a fost renovată și în prezent face parte din patrimonial mondial.

Muzeul de Istorie Naturală din Bordeaux este unul dintre cele mai vechi locuri de acest gen din Bordeaux. Muzeul are rolul de a păstra și conserva colecții de documente ce au ca subiect istoria naturală. Se regăsesc, astfel, colecții de organisme vii, însumând peste 60 de milioane de specimene.

Muzeul de Arte Frumoase din Bordeaux a fost fondat în anul 1801 și oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea exponate din artă occidentală. Colecțiile datează din secolul al XVIII-lea, fiind realizate de către francezi, dar nu numai.

Biserica Sfântul Seurin din Bordeaux datează din secolul al V-lea și este cel mai vechi locaș sfânt din acest oraș. Participanții la slujbe se pot bucura de interiorul deosebit al bisericii, corul fiind amenajat în stil gotic și conținând o imagine a Fecioarei Maria.

Unul dintre cele mai mari orașe de secol XVIII ale Franței, Bordeaux este un oraș formal, solid și sofisticat și se bucură de reputația ilustră de nucleu al celei mai mari regiuni viticole ce produce unele dintre cele mai bune vinuri din lume, acesta fiind un motiv în plus de a deveni destinația perfectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.