Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Insula are o lungime de 80 km, o lătime de 50 km și o suprafată de 2.034,38 km² și este insula cea mai populată a arhipelagului și a Spaniei.

Printre stațiunile cele mai recomandate din Tenerife, Puerto de la Cruz este prima destinație turistică de pe insulă datorită faptului că păstrează multe din caracteristicile și cultura canariene. O altă stațiune este Santa Cruz, capitala Insulei Tenerife, care impresionează prin viața culturală și prin istoria sa. Nu în ultimul rând, Los Cristianos e o stațiune animată, ideală pentru amatorii de shopping și de distracție, plaja fiind mereu interactivă.

Piramidele Guimar din Tenerife reprezintă cea mai populară atracție de pe insulă. Cele șase structuri terasate în formă de piramidă dreptunghiulară sunt realizate din roci vulcanice fără să fi fost utilizat mortarul. Aceste piramide datează din secolul al XIX-lea, considerându-se că sunt un produs al tehnicilor agricole contemporane.

Parcul Tematic Camel din Tenerife este un parc unde vizitatorii au posibilitatea de a se plimba călare pe cămile, de a gusta din mâncarea tradițională sau de a savura un ceai cu specific arab. În parc se regăsesc și alte animale, precum: măgari, găini, papagali, capre etc.

Parcul Maritim Cesar Manrique din Tenerife se întinde pe o suprafață de 22.000 de metri pătrați și are multe piscine cu apă sărată, dar și opere de artă ale artistului Cesar Manrique, de aici provenind numele parcului.

Tenerife face parte din Ahipelagul Insulelor Canare și se află în apropierea Africii, la doar 180 de km de coasta de vest a Continentului Negru. Mulți turiști consideră că Tenerife este o insulă exotică și scumpă, însă există din ce în ce mai multe opțiuni accesibile turiștilor.

Articolul precedentPorto – capitala turistica unei tari din alta lume
Articolul următorBologna – orasul cetate din nordul Italiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here