Bologna – orasul cetate din nordul Italiei

0

Bologna este un oraș-cetate din nordul Italiei, cunoscut și sub denumirea de „orasul rosu” datorită culorii acoperișurilor și fațadelor sale.

Fântâna lui Neptun din Bologna este o fântână monumentală amplasată în piața ce poartă același nume. Fântâna are bazine cu forme fantastice și non-geometrice, fiind un model de gust manierist al elitei curții, datând din secolul al XVI-lea.

Palatul d’Accursio din Bologna este situat în Piazza Maggiore, fiind primăria orașului până în anul 2008, de atunci încoace găzduind colecția de Artă Civică, cu picturi din perioada Evului Mediu până în secolul al XIX-lea.

Basilica Santo Stefano din Bologna reprezintă un complex medieval religios, construit de Sfântul Petronoius – episcop al orașului. Complexul este format din șapte biserici, din care au mai rămas patru: Chiesa del Crocefisso, Cortile di Pilato, Chiesa della Trinita și Santi Vitale e Agricola.

Oratoriul Santa Cecilia din Bologna este o biserică ce adăpostește nenumărate picturi murale, colorate în mod surprinzător. Acesta este și locul în care se țin concerte clasice de seară, biserica devenind celebră datorită spectacolelor de acest gen.

Bologna este un oraș autentic, cu multe clădiri medievale, cu o gastronomie de invidiat și cu un farmec aparte, care îi atrage pe turiști din ce în ce mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.