Skopje este capitala Macedoniei, un adevărat centru politic, economic și cultural al Macedoniei și un centru important în prelucrarea metalului, industria chimică, textilă și a pielii. Dezvoltarea industrială a adus cu sine o dezvoltare intensivă a comerțului și a sistemului bancar intern și extern, precum și a activitătiilor sportive și culturale.

Moscheea Sultanului Murat din Skopje e cea mai mare moschee din Balcani și a fost construită din banii dăruiți de sultanul care i-a dat numele. Acest monument religios a fost construit în secolul al XV-lea pentru credincioșii religiei islamice, clădirea având o formă neobișnuită: are un tavan plat și trei nave, în loc de cupole.

Muzeul de Științe Naturale din Skopje a fost fondat la începutul secolului al XX-lea de către Stanko Karaman. Clădirea este una cu trei etaje, cu mai multe pavilioane ce adăpostesc expoziții temporare, dar și permanente. Ultimul etaj oferă vizitatorilor ocazia de a vedea o expoziție de minerologie și una de botanică. Celelalte etaje adăpostesc expoziții de paleontologiem entomologiem dar și expoziții de pește, vertebrate, amfibieni, păsări, mamifere etc.

Piața Acoperită Bezisten din Skopje este un loc aflat în Bazarul Vechi din centrul orașului. În anul 1689, Bazarul a ars în totalitate în urma unui incendiu, în prezent neputându-l vedea în forma lui inițială deoarece în locul lui a fost construit altul.

Podul de Piatră din Skopje este construit peste râul Vardar și este considerat simbolul orașului. Construcția a fost înălțată din blocuri de piatră și e susținută de coloane ce sunt legate între ele cu arcuri semicirculare. Acest pod este cunoscut la nivel internațional deoarece aici au avut loc și execuții, aici găsindu-și sfârșitul: Regele de la Kumanovo, revoluționarul Duke Karposh, dar și sute de evrei.

Skopje, acest oraș primitor, este un centru cultural, politic și economic din ce în ce mai dezvoltat, care atrage din ce în ce mai mulți vizitatori cu fiecare an care trece.

Articolul precedentBologna – orasul cetate din nordul Italiei
Articolul următorPodgorica – capitala dintre statiunile turistice muntenegrene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here