Budva – perla statiunilor de pe malul Adriaticii

0

Budva este un oraș de coastă din Muntenegru, cunoscut pentru viața sa în timpul nopților, plajelor cu nisip și pentru arhitectura cu influențe mediteraneene. Orașul Budva are o varstă de cca 3.500 de ani, ceea ce îl face să fie cel mai vechi oraș de pe malurile Mării Adriatice.

Biserica Sfântul Sava din Budva este o biserică mică ce a fost păstrată foarte bine, aici găsindu-se obiecte cu valoare culturală importantă. Biserica a fost construită cu un naos, o absidă semicirculară în partea estică, o boltă semicirculară și două perechi de pilaștri pe interiorul zidurilor, toate acestea scoțând în evidența stilul romanic al construcției.

Biserica Sfânta Treime din Budva e o biserică ortodoxă mare, stilul său arhitectural scoțând-o în evidență. Biserica a fost construită în 1804, fațada fiind realizată din rânduri albe cu pietre și detalii ornamentale. Are un singur naos și o cupolă și a fost construită după modelul Mănăstirii Podostrog.

Citadela din Budva este o mică fortăreață ce se află în incinta cetății orașului Budva, fiind cea mai importantă atracție a orașului. Acest castel medieval este un monument impunător al orașului, un martor al multor ani de istorie.

Plaja Mogren este o plajă izolată de privirile oamenilor, fiind locul ideal pentru relaxare. Denumirea plajei provine de la un marinar spaniol pe nume Morgini, care a acostat aici după un naufragiu. Plaja este alcătuită din două porțiuni separate de 80 de metri care sunt legate printr-un tunel.

Budva este cea mai importantă stațiune turistică din Muntenegru, fiind cunoscută și ca “Perla ascunsă a Mediteranei”. Este potrivită pentru cei care își doresc o vacanță la litoral care să vină la pachet cu posibilitatea de a vizita obiective turistice (orașe medievale, otomane, sabesti, fortărețe).Bid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.