Budva – perla statiunilor de pe malul Adriaticii

0

Budva este un oraș de coastă din Muntenegru, cunoscut pentru viața sa în timpul nopților, plajelor cu nisip și pentru arhitectura cu influențe mediteraneene. Orașul Budva are o varstă de cca 3.500 de ani, ceea ce îl face să fie cel mai vechi oraș de pe malurile Mării Adriatice.

Biserica Sfântul Sava din Budva este o biserică mică ce a fost păstrată foarte bine, aici găsindu-se obiecte cu valoare culturală importantă. Biserica a fost construită cu un naos, o absidă semicirculară în partea estică, o boltă semicirculară și două perechi de pilaștri pe interiorul zidurilor, toate acestea scoțând în evidența stilul romanic al construcției.

Biserica Sfânta Treime din Budva e o biserică ortodoxă mare, stilul său arhitectural scoțând-o în evidență. Biserica a fost construită în 1804, fațada fiind realizată din rânduri albe cu pietre și detalii ornamentale. Are un singur naos și o cupolă și a fost construită după modelul Mănăstirii Podostrog.

Citadela din Budva este o mică fortăreață ce se află în incinta cetății orașului Budva, fiind cea mai importantă atracție a orașului. Acest castel medieval este un monument impunător al orașului, un martor al multor ani de istorie.

Plaja Mogren este o plajă izolată de privirile oamenilor, fiind locul ideal pentru relaxare. Denumirea plajei provine de la un marinar spaniol pe nume Morgini, care a acostat aici după un naufragiu. Plaja este alcătuită din două porțiuni separate de 80 de metri care sunt legate printr-un tunel.

Budva este cea mai importantă stațiune turistică din Muntenegru, fiind cunoscută și ca “Perla ascunsă a Mediteranei”. Este potrivită pentru cei care își doresc o vacanță la litoral care să vină la pachet cu posibilitatea de a vizita obiective turistice (orașe medievale, otomane, sabesti, fortărețe).Bid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here