Furore – orășelul italian din interiorul unui fiord

0

Furore, cunoscut de localnici sub denumirea de Neverland (ținutul de nicăieri), cu așezările umane răspândite pe marginile munților care străjuiesc marea, este un sat micuț de pe vârfurile unui fiord pe Coasta Amalfa-având un număr redus de locuitori. Furore este un oraș italian caracteristic cu drumuri care sunt dificil de accesat cu mașina. Puteți în schimb găsi cărări, poteci și scări care nu sunt nici măcar vizibile de pe drumul de coasta italian.

Furore poate fi împărțit în două părți: partea marină cu fiordul, o minunăție naturală care te va impresiona și centrul orașului-care de fapt este răspândit prin casele de pe coastă. Vechiul sat se regăsește la poalele Monti Lattari și poate fi accesat de pe malul mării urcând treptele construite încă de pe vremea Republicii Marine.

Satul Pescarilor ( Il Borgo dei Pescadori) este format dintr-un mănunchi de case în partea de jos a stâncii-putând fi accesat mergând pe un drum de piața. Satul este aproape intact, regăsindu-se în forma în care a fost construit. Cel mai impresionant loc din Furore este însă Fiordul ale cărui creste sunt reunite printr-un pod în formă de arc pe care trece Drumul Național 163. Tot aici are loc anual un Campionat Internațional de Scufundări.

Deși se află chiar lângă celebrul oraș Positano și oferă câteva peisaje care te lasă fără respirație, Furore rămâne un mic orășel de țară nedescoperit încă de turiști. Furore are o adevărată minune a naturii în componența-un fiord, o formațiune care este destul de rară în Italia. Dramatismul dat de fiord este îmbunătățit de apele turcoaz care-l înconjoară și de o plajă frumoasă de la care începe o ascensiune către prăpastia fiordului. Casele pescarilor vechi sunt răspândite aici iar vizitatorii orașului Furore poposesc și la restaurantele locale pentru a gusta din rețetele zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.