Lumea barurilor este fasciinanta iar oamenii din jurul ei sunt uneori adevărați experți în interacțiunile interumane. A prepara băutură perfectă după câteva cuvinte schimbate cu un client este un adevărat har, căpătat de la natură și perfecționat în ani de zile. În rândurile de mai jos vă prezentăm cele mai faimoase 12 baruri din Europa

1. American Bar, Londra (The Savoy Hotel, 100 Strand, London WC2R 0EZ)
American Bar de la Hotelul Savoy din Londra rămâne unul din cele mai importante cocktail baruri după o activitate de 125 de ani, perioadă în care a fost casa unor barmani celebri precum Ada Coleman, Harry Craddock sau Peter Dorelli.

2. Dandelyan, Londra (Mondrian London, 20 Upper Ground, London SE1 9PD)
Condus de două din cele mai dinamice personalități din domeniu, barul din Hotelul Mondrian. Bineînțeles, barurile care ies în evidență trebuie să aibă ceva special iar Dandelyan este diferit prin modul în care flora se regăsește în cocktailurile preparate de barmani. Băuturile servite au ingrediente care spune adevărate povești-precum fructul pasiunii care era considerat în antichitate fructul lui Iisus.

3. Cannaught Bar, Londra (Carlos Place, Mayfair, London W1K 2AL)
Cu o vechime mai mică de o decadă, Cannaught Bar a devenit deja un clasic în această lume. Aici, în spatele tejghelei îl veți găsi pe italianul Agostino Perrone, unul dintre artiștii din domeniul barmanilor. În acest loc, băuturile tradiționale au un gust aparte-iar dacă încercați un Bloody Mary veți putea jura că este cea mai gustoasă băutură servită vreodată. Puteți însă încerca una din băuturile din meniul multinațional, iar “Vârful Iceberg-ului” care ar trebui să aibă o aromă de fructe și conține banane infuzate cu gin, apa de cocos, lichior de lămâie dar forma de iceberg și prăjitura imersată în apă albastră este una din cele mai interesante creații ale profesioniștilor de la Cannaught Bar

4. The Clumsies, Atena (105, 61 Praxitelous 30, Athens)
Conceptul acestui călduros bar este de a îmbrățișa audiența tânără care vrea să danseze, să stea la lounge bar sau doar să lâncezească într-una din camerele din jurul acestuia. Adăugați decorului și camera privată care arată ca o sufragerie în care poate fi regăsită masa de biliard alături de cărțile din bibliotecă. Lista de cocktailuri se schimbă anual, iar băuturile variază de la siropuri și sucuri din fructe sezoniere la băuturi fermentate. The Clumsies nu este doar un bar, ci un adevărat brand, organizator de proiecte de anvergură în care sunt invitate personalități din cele mai bune baruri din lume pentru a-și arăta măiestria.

5. Bar Termini, Londra (7 Old Compton Street, London W1D 5JE)
Inspirat de barul din stația de tren Termini din Roma, barul londonez oferă băuturi somptuase din zori și până târziu în noapte. Situat într-o loc micuț din Soho este un bar care se transformă în fiecare zi, de la cafeaua de dimineață până la cocktailul de seară-fiind renumit pentru una din cele mai bune cafele italiene din Londra.. Meniul e compus din băuturi clasice italiene fiind foarte rar reînnoit-cea mai nouă băutură adăugată în meniu are peste un an vechime-Garibaldi, și concurează cu nume clasice de băuturi prem Spritz Termini și Marsala Martini.

6. Little Red Door, Paris (60 Rue Charlot, Paris 75003)
În cuvintele șefului barmanului Remy Savage, Little Red Door “pune la indoială experiența de băut în esența sa”. Cu alte cuvinte, nu ești aici doar pentru un cocktail … ești într-o experiență distinctă. Fie că își exprimă aroma prin artă, cu un meniu construit în jurul unor lucrări originale ale artiștilor locali, fie caută inspirație în discipline alternative, acest bar inoată într-un izvor de creativitate. Echipa completează creativitatea cu o muncă grea. În pregătirea pentru actualul Meniul de Arhitectură Aplicată, ei au petrecut luni întregi studiind cărti, urmând cursuri și vorbind cu profesioniștii, rezultând o listă care explorează ce ar fi să bei “ordinea, culoarea și geometria” Art Deco. În cele din urmă, abordarea conceptuală reușește, deoarece este construită pe baza unui serviciu prietenos și o atmosferă confortabilă. În plus, Little Red Door are cele mai confortabile scaune de bar din Paris.

7. Happiness Forgets, Londra (8-9 Hoxton Square, London N1 6NU)
Happiness Forgets continuă să aducă raze de soare pentru iubitorul de cocktailuri din subsolul Hoxton Square, Londra. Abordarea deloc complicată a proprietarului Alastair Burgess este o odă la plăceri simple, sustinută că întotdeauna de promisiunea infamă a “fericitelor cocktail-uri, nu de moluște” ale Happiness Forgets. În prezent, amestecul denumit Bootlegger este p băutură care merită încercată în acest bar, aceasta are amprentele lui Burgess peste tot: subtilitate, echilibru și delicie delicată pe palate impreună cu eleganța aspectului vizual. Pe măsură ce universul cocktail-urilor este mai competitiv pentru a atrage atenția, Happiness Forgets este o oază de calm-un loc care nu trebuie să încerce să fie cool, ci doar este.

8. Oriole, Londra (East Poultry Avenue, Smithfield Market, London EC1A 9LH)
Oriole are cu sigurantă cea mai bună intrare în bar. În timp ce intrați și coborâți din piața Smithfield din Londra, muzica live umple scara pană când camera se deschide pentru a descoperi o încăpere uimitoare. În stânga, o scenă de muzicieni se confruntă cu o pictură murală tropicală ciudată care se confruntă cu scaune joase. În dreaptă ta, un bar lucitor de industrie lichidă. Acesta este Oriole un bar tropical cu tematică exploratorie, cu mancăruri și cocktail-uri exotice. Meniul este impărtit în Lumea Veche, Lumea Nouă și Orientul, unde poate fi găsită Lambanog Mule (gin, vin de nucă de cocos, palmier chai lent, suc de ananas, bere de ghimbir, suc de lămaie). Dacă nu ați băut dintr-o pungă de piele, Oriole-printre multe alte plăceri bogate va oferă și această ocazie.

9. Candelaria, Paris (52 Rue de Saintonge, 75003 Paris)
Candelaria nu a fost doar o taqueria autentică a orașului, ci și unul dintre primele baruri ascunse ale Parisului. În spatele reclamei taco luminoase și mici, este o usă nesemnalizata prin care coctelilienii cunoscuți au trecut pentru a se stabili într-un spațiu plin de bucurie care sărbătoreste America Latină. Accentul se pune pe băuturile spirtoase bazate pe agave, iar echipa de barmani vine cu moduri proaspete de a aduce un omagiu folclorului, fanteziei și realitătii latino. În timp ce ofertele actuale includ incă tequila picantă Guepe Verte din meniul original, creațiile mai noi incorporează mezcal și tamarind pentru un gust mexican sau amestec pur peruvian cu sirop chicha morada. Incă mai reușesc introducă în băuturi și esențele uzuale cum ar fi gin, whiskey și rom. În anumite nopți, DJ-îi adaugă la ambianță acestui mic bar, iar în weekend este deschis pentru brunch-ul mexican însoțit bineînțeles de Micheladas.

La Candelaria, Cocktail bar, Paris, France. Photo Credit : Kristen Pelou.

10. Himkok, Oslo (27 Storgata, 0184 Oslo)
Himkok este stindardul pentru barurile de cocktail din Oslo. Un bar cu un design ușor, câteva băuturi locale și o distilerie în-house care produce băuturile sezoniere de aquavit, gin și vodcă este un bar ideal pentru o ieșire de seară în oraș. De la deschiderea din 2015, Himkok s-a dezvoltat și s-a maturizat: astăzi, locul și-a găsit adevărata identitate că un bar cocktail norvegian. Meniul său Flavors of Norway este o sărbătoare a craft-ului norvegian și un tribut adus ingredientelor, producătorilor și agricultorilor din această tară. Cocktail-urile bazate pe arome norvegiene includ aurul, algele marine, mesteacănul și chiar brânza de lapte caramelizat, cunoscut sub numele de “brunost”. Într-un fel, Himkok face pentru cocktail-uri ceea ce au făcut cele trei restaurante Maaemo din orașul Michelin pentru gătit-prezentând un profil de aromă norvegian modern, inrădăcinat în tradiții și produse locale.

11. The Gibson, Londra (44 Old Street, London EC1V 9AQ)
Marian Beke este unic și The Gibson de pe Old Street din Londra-un mic spațiu Art Deco- într-o clădire edificată că ultimul salon de invenție. Băuturile de aici sunt la marginea plauzibilitătii-toate au oțet, care este la baza cocktailul clasic al bar. Cum se construiesc aceste băuturi cu ingrediente într-un spațiu atât de mic, sau cum au crescut jocul lor de hrană pentru a include un tartare de carne de vită excelent. Dar atunci când ajungi la The Gibson nu trebuie să înțelegi băutura. Rum cocteil Transcendentalistul este un exemplu al felului de poțiuni din noul meniu calendaristic.

12. Lost&Found, Nicosia (Lordou Vyronos, Nicosia)
O excursie în Cipru trebuie să fie însoțită de prezența la barul Lost & Found al lui Dinos Constantinides. În 2013 referințele la băuturi alcoolice și băuturi spirtoase ale Nicosei erau modeste, dar Lost & Found a adus orașului centura neagră din mixologie. Desfaceți elementele cocktailurilor și vedeți vedea că acestea sunt băuturi serioase, dar pentru fiecare om, ele sunt foarte gustoase. În timp ce băuturile clasicele ale barului sunt întotdeauna un must-try, meniul este supus unei rotații regulate. Three ofStrong (rom, condimentat cu fructul pasiunii, Aperol și limonada de ulei Demerara de casă), este cea mai bine vândută băutură a localului. Această combinație de gusturi familiare și necunoscute este ceea ce “agață” localnicii, dar aceasta este, de asemenea, una din destinațiile cunoscătorului internațional de cocktailuri. Barul este decorat în stilul retrol, cu un tejghea auriu-strălucitoare, podea în formă de tablă de șah și jocuri arcade de epocă.

13. Baba Au Rum, Atena (6 Klitiou, Athens)
Deschis la începutul anului 2009, cocktail barul din centrul istoric al Atenei a fost un pionier al scenei actuale a orașului. Baba Au Rum pretinde că deține cea mai mare selecție de rom din Europa și rămane o referintă globală la barurile de rom din epoca post-tiki. Proprietarul și expertul în rom, Thanos Prunarus, contribuie la proiectele laterale de succes ale barului, cum ar fi Festivalul de Rom din Atena, revista Fine Drinking și barul său de vară, Mary Pickford. Baba Au Rum a fost primul din Grecia care a reușita să ajungă în lista celor mai buni 50 de baruri ale lumii, în parte datorită cocktail-ului și meniului spiritului Avant Garde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.