Documentarul care prezinta frumusetile Transilvaniei si Banatului – VIDEO

0

baile_herculane

Inaltimi ametitoare, adrenalina, curaj, talent si pasiune, sunt ingredientele de baza ale viitorului documentar care il aduce in prim-plan pe temerarul Flaviu Cernescu, pasionat de sporturi extreme, in rolul “Balaurului din Transilvania“.

Productia a insemnat 17 zile de filmari intensive in cele mai frumoase si renumite locuri din regiunile istorice Transilvania si Banat intre 10 si 26 octombrie. Filmul presupune acrobatii spectaculoase la inaltimi ametitoare in multe locuri publice ale marilor orase din Transilvania si Banat.

Prima oprire a echipei de filmare a fost Timisoara, devenita astfel kilometrul 0 al filmarilor care s-au desfasurat, ulterior, in 14 locuri celebre din zona de vest a tarii: Resita — locul in care sportivul a reusit sa stabileasca un nou record national, mergand pe un slackline (sfoara elastica — n.r.) de 45 de metri, la 80 de metri inaltime, intre doua turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orasul de pe Barzava, Bocsa, orasul de bastina al lui Flaviu, Carasova, cascada Bigar — una dintre cele mai frumoase caderi de apa din lume, prima cale ferata din Romania Anina — Oravita, orasul de suflet al imparatesei austriece Sissi Baile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei — Arsenal Park Orastie, vestita cetate a orasului Alba Iulia — Alba Carolina, unul dintre simbolurile nationale aflate in patrimoniul UNESCO Mocanita din Viseul de Sus, Cascada Cailor, Salina Turda — oaza de liniste si sanatate aflata sub pamant, care atrage mii de turisti, una dintre cele mai frumoase sosele din lume — Transfagarasanul. Ultima zi a filmarilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maxima importanta pentru ardeleni si banateni.

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios. Regizorul filmului, Sabin Dorohoi, a realizat 13 scurtmetraje printre care “Ghela” , “Visand la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” si “Calea Dunarii“, prezentate la festivaluri internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.