Tel Aviv-Yafo este, după Ierusalim, cel mai mare oraș din Israel; este un centru economic, de afaceri și cultural al tării. Este un oraș cu un ritm de viată alert și cu numeroase locuri de agrement. Tel Avivul, impreună cu orașele vecine (Ramat Gan, Givatayim, Bat Yam, Holon, Bnei Brak, Petah Tikva, Ramat HaSharon, Rison Le-Tion, Hertlia), cu unele din care are chiar câteva străzi comune, formează un conglomerat urban numit Gus Dan, cu o populație de peste trei milioane de locuitori.

Parcul Charles Clore e un loc înverzit în care-ți poți găsi foarte ușor pacea. Aici poți să te plimbi cu bicicleta pe aleile lui ondulate, poți să te dezmorțești puțin pe aparatele de gimnastică în aer liber sau poți să stai pe iarbă și să te bucuri de cerul senin. De asemenea, există un spațiu de joacă pentru copii cu leagăne și nisip și o fântână dansatoare.

Bulevardul Rothschild, denumit inițial Rehov HaAm (“strada oamenilor”), este astăzi una dintre principalele atracții ale orașului. Multe dintre casele de pe margine sunt construite în stilul Bauhaus și sunt parte din “orasul alb” inclus în Patrimoniul UNESCO. O informative interesantă este că Tel Aviv are cel mai mare număr de case în stil Bauhaus din lume, peste 4000.

Muzeul de Artă adăpostește expoziții și instalații care stârnesc  interesul oricărui vizitator. Dacă vorbim de Muzeul de artă, cu siguranță merită pomenită expoziția temporară de nasturi și ornamente, păienjenișul de fire negre printre care se puteau vedea câteva scări albe (Închisorile imaginației – o combinație între artă lui Shiota și Piranesi) sau sacii stampilați cu “Produced în Ghana”, utilizați inițial la transportul boabelor de cafea, cacao sau a cărbunilor, aflați în stadii diferite de degradare, care înveleau într-o zonă pereții muzeului de sus până jos.

Carmel Market este o stradă mărginită de tarabe imbarligate, iar pe mijloc o mulțime de oameni care nu se poate mișca decât în ritmul impus de ceilalți. Aici vei găsi haine și suveniruri “made în China”, dar și  zeci de sortimente de halva, baclavale însiropate și nenumărate fructe exotice nemaiîntâlnite.

Plaja Geula și promenadele: ideea construirii unei promenade în Tel Aviv a apărut prin 1930, când consiliul local s-a gândit că ar fi oportună o separare clară între zona de bălăceală și cea de plimbare. Astăzi, există șase secțiuni care se întind de-a lungul coastei și există planuri de a le uni într-o mare promenadă.

Asemenea Ierusalimului, Tel-Aviv este un oraș ce poate deveni ușor o destinație turistică preferată odată ce l-ai vizitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.