Cinci castele de poveste din Bavaria

0

Locurile din care provin povestile scriitorilor de fantezie nemti, pline de paduri fermecate, lacuri ce isi schimba culoare la lumina lunii si dumbrave deschide de razele soarelui la o anumita ora a zilei se dezvaluie turistului european, iubitor de nou, de frumos si de ce nu amator de o poveste frumoasa in care eroii legendari au colindat cu “putin timp inainte” tinuturile vizitate. Pentru ca nu-i asa, a fost odata ca niciodata un tinut bavarez. Iar in el traiau printi, printese si regine in cele mai frumoase Castele din Bavaria.

1. Incepeti totul cu o vizită pe Insula Bărbaţilor, aşezată pitoresc între ape cristaline, loc în care, după ce răzbaţi drumul prin pădurea răcoroasă, decoperi un palat extravagant, construit de Ludovic al II-lea, o copie a celebrului Versailles de la Paris: Castelul Herrenchiemsee. Dorind să creeze un castel de poveste, în care melancolicul rege să se retragă, Ludovic al II-lea a lăsat aici o bogăţie arhitecturală: cel mai pur stil rococo francez se oglindeşte în camerele luxuriante, încărcate cu decoraţiuni, candelabre, picturi şi broderii. Dar nu doar castelul, ci şi parcul lui cu fântâni arteziene superbe este un loc în care poţi petrece o zi întreagă, adâncit în vremuri strălucitoare, de mult apuse.

2. Castelul Neuschwainstein este probabil unul dintre cele mai fotografiate castele din lume. Şi are şi pentru ce; frumoasa construcţie se ridică semeţ pe o stâncă, în mijlocul munţilor, ca într-o poveste în care te trezeşti dintr-o dată şi te aştepţi ca prinţi şi prinţese cuceritoare să te întâmpine la intrare. Castelul este de fapt, nici mai mult, nici mai puţin, o construcţie pe care Ludovic al II-lea a ridicat-o pentru compozitorul Richard Wagner, ca semn al iubirii pe care i-o purta.

3. Castelul Hohenschwangau este o călătorie prin timpuri medievale, într-un decor ce îţi taie respiraţia: de aici, Ludovic al II-lea privea pe geam, spre celălalt munte, unde se construia castelul Neuschwainstein, sub stricta sa supraveghere.

4. Castelul Nymphenburg din Munchen este o construcţie elegantă, înconjurată de canale pe care plutesc graţios lebede, raţe şi gâşte sălbatice, şi unde se poate vizita şi un muzeu al trăsurilor şi al porţelanurilor.

5. Castelul Lindenhof impresionează cu grădinile și opulența prezentă în interior: camere aurite, numeroasele statui, fântâni, terase de flori și lacul pe care regele Ludwig al II-lea se plimba într-o barcă aurită. Castelul Linderhof este singurul pe care cel supranumit Regele Nebun l-a văzut terminat.

Agenţia de turism Ultramarin vă invită din 30 mai, într-un circuit spectaculos prin Bavaria, în care veți descoperi locații unice, peisaje ireal de frumoase și castele de poveste. Toate detaliile acestei călătorii le puteți afla aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.