Cetăţenii români pot intra în Albania, fără viză, cu cartea de identitate sau paşaportul (a căror valabilitate trebuie să fie de minim trei luni de la data intrării), pentru perioade de şedere mai scurte de 90 de zile,într-un interval de 6 luni.

Pentru şederi care depăşesc 90 zile, este necesară obţinerea unui permis de şedere, eliberat de Ministerul albanez al Afacerilor Interne.

Se recomandă ca, înainte de venirea în Albania pentru a obţine permisul de şedere, solicitanţii cetăţeni români, să se adreseze Ambasadei Albaniei de la Bucureşti pentru obţinerea unor date suplimentare.

Atenţie! Pentru obţinerea permisului de şedere se cere ca toate documentele din România să fie supralegalizate.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională albaneză, vă recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile albaneze:
Ministerul Afacerilor Externe al Albaniei
Ministerul Afacerilor Interne al Albaniei
Poliția de Stat din Albania
Ambasada Republicii Albania în România

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Articolul precedentCinci castele de poveste din Bavaria
Articolul următorCondiții de călătorie în Cipru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here