Condiții de călătorie în Andorra

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Andorra.

Intrarea cetăţenilor români pe teritoriul Principatului Andorrei este permisă pe baza paşaportului sau cărţii de identitate în curs de valabilitate. Aceştia au dreptul legal de şedere, pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 6 luni.

Cetăţenii români, care intenţionează să rămână pe teritoriul Principatului Andorrei pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile, au obligaţia de a contacta Departamentul Serviciului de Imigrare al Andorrei.

Pentru informaţii, puteţi consulta pagina web a serviciului de imigrare .

Există două categorii de permise de şedere în Andorra :
– Reşedinţa pasivă sau reşedinţa fiscală (permis de şedere fără necesitatea de a avea un permis de muncă)
– Reşedinţa activă (permis de muncă).

Condiţiile și documentele necesare pentru obţinerea unui permis de şedere în Principatul Andorra :
– Vârsta peste 18 ani;
– Un certificat de cazier judiciar;
– Un examen medical, efectuat cu maxim o lună înaintea solicitării permisului de şedere;
– Resursele materiale necesare;
– Documente de asigurare medicală;
– Achizitionarea de bunuri imobiliare, investirea într-o societate din Andorra, achiziționarea de titluri de stat;
– Deţinerea unui cont bancar în Andorra;
– Cerere de înfiinţare a unei afaceri sau a unei societăţi;
– Un contract de închiriere imobiliară, o dovadă de cazare sau un act de proprietate;
– Paşaport valabil.

Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta Ambasada Andorrei în Austria:

Cancelaria: Kärntnerring 2A/13, 1010, Viena
Telefon: (0043-0) 1 961 090 920
Fax: (0043-0) 1 961 090 950
E-mail: office@ambaixada-andorra.at

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.