Condiții de călătorie în Belgia

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Belgia. Intrarea în Belgia este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate. Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională vă recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile belgiene:
Ministerul Afacerilor Externe al Belgiei
Oficiul pentru străini
Ambasada Belgiei la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

În situația cetățenilor români care intenționează să rămână pe teritoriul Belgiei pentru o perioadă mai mare de 90 de zile și obținerea unui statut legal în Belgia, se va solicita înscrierea la primăria din localitatea în care aceștia se stabilesc. Înscrierea se va solicita în termen de 3 luni de la data sosirii în Belgia.

Autorităţile belgiene verifică în momentul înregistrării dacă persoanele locuiesc într-adevăr la adresa declarată. Astfel de verificări pot fi efectuate şi ulterior. În cazul în care există dubii, persoanele suspecte de fals privind declararea adresei pot fi radiate din oficiu din evidenţele autorităților belgiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.