Condiții de călătorie în Croația

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Croaţia. Cetăţenii români pot intra şi rezida pe teritoriul Republicii Croaţia, pentru o perioadă maximă de 90 de zile într-un interval de 6 luni, în baza unui paşaport valabil sau a unei cărţi de identitate valabile.

Atenţie! Cetăţenii români care doresc să rămână în Croaţia, pentru perioade mai lungi de 90 de zile, trebuie să se înregistreze, în funcţie de scopul şederii, la autorităţile croate competente. Detaliile despre modalitatea de înregistrare pot fi obţinute de la Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Croaţia la Bucureşti, str. Dr. Burghelea nr.1, Sector 2, Bucureşti Tel: 0040213003655, e-mail: croemb.bucharest@mvep.hr.

Cetăţenii români au obligaţia ca, în termen de 48 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Croaţia, să se prezinte la oficiul local al poliţiei pentru a-şi înregistra şederea. Obligaţia se consideră respectată prin înregistrarea la o unitate de cazare acreditată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională croată este indicată consultarea periodică a informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile croate:
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Croaţia
Ambasada Croaţiei la Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.