Condiții de călătorie în Danemarca

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Danemarca. Intrarea în Danemarca este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate valabile cel puțin 3 luni, iar perioada maximă de ședere pentru deținătorii acestor documente este de 3 luni.

Groenlanda şi Insulele Feroe: Cetăţenii români care doresc sa călătorească în Groenlanda sau în Insulele Feroe în scop turistic, pentru o perioadă maximă de 90 de zile în decurs de 6 luni, trebuie să prezinte exclusiv paşaportul românesc valabil (intrarea nu se permite pe baza cărţii de identitate româneşti).

Urmare amendamentelor UE privind reglementările Schengen referitoare la controlul pașapoartelor, Danemarca a introdus, începând cu 7 octombrie 2017, controale sistematice/mai amănunțite în aeroporturile daneze pentru pasagerii care traversează frontiera aeriană Schengen.

La toate aeroporturile din Danemarca, cetățenii români pot folosi, ca și până în prezent, atât pașapoartele, titlurile de călătorie, cât și cărțile de identitate.

Cetățenii români care se identifică cu pașaport simplu electronic pot alege să parcurgă controlul automat, prin scanarea documentului. Cetățenii români care utilizează cărți de identitate sau alte documente de călătorie valabile vor parcurge verificările sistematice manuale, care pot necesita un timp mai lung de așteptare/procesare.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare şi şedere prevăzute de legislaţia naţională, vă recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile daneze:
Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei
Ambasada Danemarcei la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.