Condiții de călătorie în Islanda

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Islanda. Cetăţenii români pot călători în Islanda în baza paşaportului sau a cărţii de identitate, valabile. Valabilitatea documentelor de călătorie trebuie să depăşească cu cel puţin trei luni data încheierii călătoriei (data ieşirii de pe teritoriul Islandei).

Începând cu data de 1 ianuarie 2012, Islanda a deschis piaţa muncii pentru cetăţenii români.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională islandeză (în ceea ce priveşte cuantumul minim al sumelor, regimul asigurărilor medicale şi necesitatea obţinerii vizei) recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile islandeze la Ministerul Afacerilor Externe al Islandei .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României acreditate în Islanda (Ambasada României la Copenhaga/Danemarca) şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.