Condiții de călătorie în Lituania

0

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Republica Lituania. Intrarea în Lituania este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.
Pentru mai multe informaţii despre regimul de şedere în Lituania, vă recomandăm să consultaţi informaţiile oficiale furnizate de autorităţile lituaniene:
Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei
– Ambasada Lituaniei la Bucureşti: amb.ro@urm.lt

În Lituania, autoritatea competentă în domeniul regimului străinilor este Departamentul pentru Migraţie din cadrul Ministerului de Interne (L. Sapiegos g. 1, LT-10312 Vilnius, Tel. 00370 (5) 271 7112, Fax 00370 (5) 271 8210, e-mail: mdinfo@vrm.lt.)..

Problematica privind cetățenii Uniunii Europene care trăiesc și lucrează în Republica Lituania este reglementată de legislația privind cetățenia Uniunii Europene.

Cetățenii Uniunii Europene care doresc să stea mai mult de trei luni sau care se află deja în Republica Lituania pentru mai mult de trei luni trebuie să se înregistreze la Departamentul de Migrație .

Permisele de ședere temporară se eliberează pentru perioade de până la cinci ani.

Documentele necesare pe care cetățeanul român trebuie să le aibă asupra sa înainte de a pleca în Lituania/Letonia:
– Paşaport sau document de identitate valabil în UE/SEE;
– Card european de sănătate emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România;
– Documente personale (permisul de conducere, certificatul de naştere și/sau de căsătorie, diplomele de absolvire, certificate, atestări şi referinţe privind ocuparea altor locuri de muncă traduse în limba lituaniană/letonă și apostilate cu Apostila de la Haga etc.)

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.