Barcelona – minunatul oras al lui Gaudi

0

Barcelona, capitală a Catalaniei, are un farmec specific mediteranean. Renovată cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1992, Barcelona a devenit unul dintre orașele ce trebuie neapărat vizitate. Peisajele pitorești, cartierul gotic cel mai bine păstrat din Europa, arhitectura cu linii îndrăznețe a lui Gaudi, galeriile de artă ce expun opere de Miro, Tapies și Picasso sunt tot atâtea motive de a vizita Barcelona.

Barcelona 09
Barcelona a devenit o adevărată Mecca pentru arhitecți de renume din întreaga lume, care și-au dat întâlnire aici pentru a crea structuri moderne, cu un design avantgardist. Această variantă catalană plină de imaginație a curentului Art Nouveau este ilustrată de arhitectul Antoni Gaudi, al cărui stil unic poate fi savurat în întreaga Barcelona. Cele mai importante contribuții ale arhitectului Gaudi sunt catedrala Sagrada Familia, Casa Mila și Casa Batllo. Casa Mila, construită în 1910 se remarcă prin fațada sa de piatră și prin faptul că niciun perete interior nu este drept.

Din fericire, afluxul de construcții noi nu a înlocuit complet vechile edificii, iar stilurile arhitecturale clasice se împletesc în mod armonios cu cele moderne. Barcelona este orașul pot fi admirate superbe catedrale gotice, la o mică distanță de clădiri moderne din sticlă și oțel, dar și orașul în care vechiul port a fost reîntinerit fără a pierde nimic din farmecul său de odinioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.