Descoperă Spania – bucătăria și vinurile spaniole

0

Bucătăria spaniolă se distinge prin folosirea unor ingrediente specifice, precum uleiul de măsline, o mare varietate de legume, orez, usturoi care joacă un rol important în pregătirea preparatelor tradiționale. Veți găsi în mai toate regiunile specialități din pește, legume și carne de porc.  Dacă doriți să savurați preparatele tradiționale spaniole, tapas și sangria, le puteți găsi în orice restaurant sau terasă.

wpid-20150322_180838_1
Tapas sunt platouri cu gustări care se servesc ca aperitive, însoțite de un pahar de vin. De la cele mai simple variante, care conțin șuncă, cârnați și brânză, până la cele mai rafinate, cu pește, creveți, caracatiță și fructe de mare, însoțite de sosuri tradiționale, platourile tapas concentrează gusturile nenumărate ale Spaniei.

Una dintre cele mai populare băuturi, Sangria, este un amestec răcoritor de vin, coniac și suc de fructe exotice, cu bucățele tăiate mărunt de kiwi, portocale, lămâie, ananas sau mango. Băutura poate fi cumpărată în orice magazin sau o puteți savura la restaurante și terase.

În ceea ce privește vinul, acesta este la mare înălțime, amintind de vinurile de Rioja, de Ribera del Duero, Penedes și La Mancha. Vinurile de Jerez și Andalusia au deja faimă internațională fiind apreciate în special în țările anglo-saxone, însă datorită marii diversități în care se găsesc, au ajuns să satisfacă aproape toate gusturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.