Cu mai mult de 3000 de ani de istorie în spate, orașul Alicante combină vechiul cu noul într-un stil unic ce îl face destinația demnă de vizitat măcar o dată în viață. Ofertele turistice din Alicante se bucură de plajele întinse, istoria prezența la tot pasul și o viață tumultoasă de noapte. Acest oraș iberic reușește repede să ajungă la inima turiștilor de toate vârstele prin coloritul local atât de expresiv.

Cauți soare, mare și cultură? Rezervă-ți o vacanță la Alicante și descoperă acest oraș vibrant de pe Costa Blanca spaniolă. Relaxează-te pe una dintre minunatele plaje nisipoase sau bucură-te de numeroasele activități de sporturi nautice disponibile în Marea Mediterană. Admiră ruinele bogate ale istoriei arabe din Alicante din centrul fermecător al orașului.

Piețele și castelele din Alicante

Plaza del Ayuntamiento este una dintre cele mai frumoase locuri publice din oraș. Admira superba primărie  construită în stil baroc și plimbă-te sub arcadele care flanchează ambele părți ale pieței. Pentru o mai bună priveliște a orașului, mergi până la Castillo de Santa Bárbara, situat la marginea orașului chiar pe vârful Monte Benacantil. Pe timp de noapte, plimbă-te de-a lungul Explanadei Spaniei. Comandă-ți o băutură la una din numeroasele terase și admira localnicii care se întrec într-un joc de șah. Alicante nu este numai perfect pentru city-break, ci și un punct de plecare excelent pentru o vacanță mai lungă în Spania. Aștepta-te să fii surprins!

Parcuri frumoase și străzi istorice

Dacă nisipul de pe plajă este prea fierbine, căuta un refugiu într-unul din parcurile încântătoare ale orașului, poți alege El Palmeral, un parc cu cascade răcoritoare. Sau poți admira sculpturile din piatră din Parcul Canalejas. Alicante este, de asemenea, o destinație minunată pentru cumpărături. Admiră mărfurile de pe piața centrală istorică sau cumpăra ceramică pictată manual pe străzile înguste ale centrului vechi din orașului Santa Cruz. Încheie ziua cu o porție de tapas delicioasă la una din numeroasele cafenele și restaurante din jurul zonei pline de viață a portului. Ele întruchipează perfect cuvintele spaniole “La buena vida”!

Plajele superbe și curate

Litoralul orașului Alicante este plin de stațiuni turistice, aici fiind unele dintre cele mai vizitate plaje din Europa, datorită imaginilor atractive și deosebite ale țărmului nisipos, stâncilor și golfurilor prezente în întreagă regiune. Anual, zeci de mii de turiști vin să se relaxeze în aceste locuri, făcând din aeroportul din Alicante unul din cele mai aglomerate ale Spaniei, după cele din Madrid și Barcelona .

Plaja Postiguet. Plaja cea mai apropiată de orașul Alicante este Postiguet. Aceasta este una bine-cunoscută în intreagă lume, datorită nisipului alb și dimensiunii uriașe pe care o are. Tot aici este și locul în care localnici din Alicante se întâlnesc pentru o viață de noapte plină de distracții și experiențe frumoase. Deoarece este una dintre cele mai curate plaje din lume, aceasta a primit Steagul Albastru de la Fundația pentru Protecția Mediului (FEE), fiindu-i recunoscute meritele pentru atingerea celor mai înalte standarde ale mișcării ecologiste. Pentru a ajunge la această plajă puteți folosi liniile de autobuz care circulă atât ziua cât și noaptea, dar și serviciul Tram.

Plaja San Juan. Situată la 8 kilometri de Alicante, plaja San Juan este, de asemeni, una dintre preferatele turiștilor, aflându-se pe loc trei în topul celor mai vizitate atracții ale acestui oraș. Întreaga ei lungime este de șapte kilometri, având o lățime de numai 85 de metri. Această se află atât sub jurisdicția primăriei din Alicante cât și sub cea a orașului El Campello. De-a lungul ei puteți vedea casele de vacanță a unor vedete cunoscute din toată lumea, aceștia preferând locația pentru gradul de intimitate oferit și temperatura specifică unei clime mediteraneene.

Plaja El Saladar-Urbanova. Mai puțîn cunoscută turiștilor străini, plaja El Saladar-Urbanova se află la sudul orașului Alicante. Din acest motiv, aceasta este una dintre cele mai liniștite și mai libere, chiar și în perioadele de vârf ale sezonului estival. Fără a avea probleme cu locurile de parcare, puteți să admirați de pe această plajă o incredibilă panoramă a orașului. De asemeni, și această plajă a primit Steagul Albastru din partea FEE.

Plaja La Albufereta. Pentru iubitorii de vegetație, plaja La Albufereta poate părea un colț de rai. Aceasta este acoperită de vegetație care crește în nisipul alb, oferind o imagine mirifică a naturii. Se pot zări, la tot pasul, palmieri, alte tipuri de copaci sau chiar cactuși.

Plaja Cabo de las Huertas oferă o imagine deosebită prin amestecul de stânci și nisip alb care se poate vedea, dar și prin liniștea dată de izolarea sa. Situată între plaja San Juan și Albufereta, acesta este un loc recunoscut pentru nudiști. Puteți ajunge la această plajă folosind autobuzul cu numărul 22, care merge spre San Juan.

Stațiunea Benidorm

Cea mai renumită stațiune din jurul orașului Alicante este Benidorm, recunoscută prin sutele de hoteluri în formă de turn prezente aici, care i-au adus numele de „Micul Manhattan”. Punctul de atracție al acestei stațiuni este Balcón del Mediteráneo, de unde turiștii pot vedea o superbă panorama a întregii stațiuni. Aici există două plaje principale, Levante și Poniente, ambele oferind un nisip alb și un spațiu larg pentru toți iubitorii de soare. Există și aici, câteva atracții turistice specifice, ca Mundomar, Terra Mitica, Terra Natura, Aqualandia sau Castelul Medieval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.