camping

Dacă te-ai săturat de căldura din oraș și vrei să te deconectezi, pune la cale o ieșire la munte cu cortul. Ți-am pregătit o listă cu locuri de mers cu cortul în România pe care nu trebuie să le ratezi.

Fie că alegi să mergi doar cu partenerul ori cu prietenii, pentru o astfel de călătorie nu trebuie să scoți mulți bani din buzunar. Indiferent că stai două sau cinci zile, cutreierând munții te vei reîncărca din plin cu energie pozitivă.

 

Transalpina

Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice cu care țara noastră se mândrește este Transalpina. Acest drum rutier străbate Carpații, atingând 2.145 de metri în pasul Urdele. Poți să-ți instalezi cortul pe marginea râului Lotru sau în zona Lacului Vidra.

 

Transfăgărășan

Dacă nu ai apucat încă să ajungi pe acest traseu turistic, nu mai amâna! Drumul leagă Muntenia de Transilvania și este deschis doar câteva luni pe an, mai exact între lunile iunie și octombrie. Poți să campezi în zona Lacului Vidraru, iar dacă vrei să te bucuri de o priveliște minunată, urcă până la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.

 

Bușteni și Sfinxul

Dacă vrei să te odihnești într-un peisaj încărcat cu povești și mituri, alege zona Babelor și a Sfinxului. Poți merge chiar și în drumeții, în trasee montane ce pornesc din Bușteni și unde ai posibilitatea de a-ți instala cortul și în zona cabanei Caraiman.

 

Lacul Sfânta Ana

În cazul în care vrei să vezi ceva cu totul deosebit, mergi cu cortul la Lacul Sfânta Ana. Acolo, special pentru cei cărora le place să-și rupă din timpul liber și să stea cât mai mult în natură, a fost construită chiar și o zona de camping. Pentru numai 10 lei te poți bucura de o priveliște care-ți taie respirația și chiar să faci plimbări cu barca pe lac.

 

Ocna Șugatag

Unul dintre cele mai frumoase peisaje pe care nu trebuie să le ratezi este cel de la poalele munților Țibleș, din nordul Maramureșului. Aici vei găsi chiar și un loc de campare, ce are o capacitate de 200 de corturi.

 

Indiferent de locul în care alegi să mergi, fii cu băgare de seamă la urși şi la vipere!

Articolul precedentTunelul iubirii din Caraș-Severin – locul în care se fac pozele perfecte pentru nuntă
Articolul următorVulcanii noroioşi de la Pişchia, una dintre minunile Banatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here