Da, există un milion și una de plaje (bine, 72 cel puțin listate pe site-ul consiliului turistic al insulelor Tenerife) pe care să vă întindeți, să opriți și să toastați pentru bucuria vacanței într-o frumoasă nuanță de bronz. Dar a face doar asta este o adevărată “crimă” pe o insulă atât de frumoasă. Sus, jos, înăuntru, în afară: oriunde te uiți, există atracții naturale și construcții care trebuie văzute! Începe de la a privi spre cerul cel mai clar din Europa și cucerirea celui de-al treilea vulcan al planetei până la o baie serioasă în cel mai popular parc acvatic din lume …dar nu uitați de atracțiile de sub apa marii, unde poți atinge fizic cu mâna delfinii din sălbăticia marină.

Plimbare în vârful insulei

Nu poți ajunge în vârful omniprezentului vulcan Tenerife, Teide, fără un permis de trecere, dar poți ajunge la o distanță de 600 de metri de el cu telecabina. Este de la sine înțeles faptul că priveliștile sunt spectaculoase, dar pur și simplu noțiunea scării la care este tot peisajul este ceea care te va inspira cu adevărat. Ceea ce vezi deasupra solului este doar vârful a ceea ce este unul dintre cei trei mari vulcani ai acestei planete.

Amestecă-te printre mamiferele marine

Există o mulțime de excursii care pleacă din porturile Los Cristianos, Puerto Colon și Las Galletas. Toți te vor duce în largul mării pentru a vedea proiectul pilot al balenelor rezidente în apele insulelor Tenerife și delfinii cu botul turtit. De asemenea, nu uita că în aceste ape au fost văzute trecând și balene ucigașe în ultima perioadă.

Scufundă-te în adâncimi …. dar rămâi uscat

Intră pe ușa submarinului galben strălucitor din portul Las Galletas pentru o excursie de o oră la o adâncime de 30 de metri într-un adevărat Safari submarin. În cadrul acestui submarin în valoare de peste trei milioane de euro, conceput special pentru turism, există 22 de ferestre de vizionare mari prin care vei vedea pisici de mare uriașe și un întreg ciclu de viață marină colorată care se hrănește în jurul unei nave de pescuit scufundate și a peretelui portului.

Mergi la un picnic într-o pădure din Tenerife

Pădure, s-ar putea să întrebi? În Tenerife? Cei care cunosc doar insula ca destinație pe plajă, nu au găsit încă verdeața glorioasă, aflată la o scurtă distanță cu mașina. Pădurile de pin aflate la peste 3000 de metri înălțime sunt dotate cu zone de agrement în care au fost construite grătare de piatră și mese de picnic pentru a fi folosite de turiști. Încerca să mergi în Chio sau Las Lajas.

Fii uimit … acustic

Auditoriul Adan Martin Tenerife merită vizitat nu doar pentru calitățile sale fotogene, acustica aici este incredibilă. Această icoană culturală cu o arhitectură extraordinară, ce sfidează gravitația, găzduiește o multitudine de spectacole în interiorul său strălucitor. Este locul pe care Tenerife Symphony Orchestra îl numește acasă, dar sala răsună bine de tot și pe acorduri de rock, operă și folk.

Ia-ți doza de cultură .. în Tenerife

La fel că în South Bank Centre din Londra , Tenerife Espacio de las Artes a devenit un singur loc pentru iubitorii de artă și cultură. Acest loc ultra modern prezintă o serie largă de genuri de la abstract la antic, dar cu o aplecare spre contemporan. De asemenea, are și un mic cinematograf care ecranizează filme originale, împreună cu o cafenea aerisită unde te poți opri pentru o ceașcă de cafea.

Nu uita de istorie .. descoperă trecutul insulelor Tenerife

Cartierul istoric din La Orotava arată trecutul nobil al insulelor Tenerife, în care nobilii europeni călători și-au arătat bogăția dotându-și casele de vacanță cu balcoane fanteziste sculptate și boltite pe marile lor conace. Un exemplu principal este Casa de los Balcones (Casa Balcoanelor), datând din secolul al XVII-lea, fiind în prezent un site de patrimoniu, un muzeu de locuit și un magazin de suveniruri.

Vizitează un site de conservare premiat și un parc de animale

Ceea ce a început ca o colecție personală de papagali a evoluat într-un centru de conservare și parc de animale premiat în întreaga lume, loc ce atrage zeci de mii de vizitatori în parcul său sub-tropical. Sute de animale exotice sunt găzduite într-un atrium dotat cu înaltă tehnologie în Loro Parque; acesta cuprinde în interior animate precum gorile, lei, pinguini și delfini. Pentru a vizita cum trebuie acest parc ar trebui să îți rupi o zi întreagă de plajă în Tenerife

Găsește-ți inspirația într-un imens parc acvatic

Siam Park nu este destinat doar copiilor. Da, în acest loc de joacă cu tematică thailandeză are în interior 15 inductori creativi și inteligent concepuți pentru a scoate un strigat de spaimă atunci când coborî printre trambuline pe jeturi de apă, dar există și un râu lung, leneș chiar, o plajă cu nisip alb lângă o piscină cu valuri spectaculoasă și cabane VIP pentru a te retrage în cazul în care ai nevoie de un sanctuar de la învălmășeala de apă.

Nu uită să îți planifici și o zi de plajă .. doar ești în Tenerife

Zeci de întinderi de nisip din jurul coastei au nisip vulcanic natural, negru. Dacă preferi versiunea aurie, mai familiară, există două plaje iconice – Blue Flag Playa del Duque din Costa Adeje, și Las Teresitas, cu palmier, chiar la nord de Santa Cruz. Dacă preferi să stai la plajă în locurile în care merg localnicii, atunci încearcă La Jaquita în Alcalá sau în golful protejat al Playa San Marcos din Icod de los Vinos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.