Probabil unul dintre primele locuri pe care un credincios ar trebui să le viziteze atunci când vine în Minsk este Catedrala Sfânta Treime. Acest locaș sfânt este unul foarte important pentru oraș, dar și pentru mediul religios și turism. Arhitectura, mobila și istoria clădirii în sine sunt trei dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să veniți aici, indiferent că sunteți credincioși sau nu.

Istoria catedralei începe cu mult timp în urmă, în jurul anilor 1633   1642, atunci când clădirea servea drept mănăstire catolică pentru bernardinii care au construit-o. În 1741 clădirea a fost distrusă de un incendiu uriaș, motiv pentru care au avut loc numeroase modificări ulterioare la designul și forma acesteia. Ceva mai târziu, în 1852, a fost însă luată și transferată în orașul Nesvizh. Schimbările nu s-au oprit aici însă – clădirea a fost transformată într-un locaș sfânt ortodox rus pe perioada ocupației ruse. Aici a fost ridicată și o mănăstire care se înalta semeață încă din anul 1922. Astăzi, Sfânta Treime este o cunoscută Catedrală în Minsk. Există aici numeroase icoane remarcabile în iconostas, majoritatea fiind cu Fecioara Maria.

Câteva dintre lucrurile care au transformat Catedrala Sfânta Treime într-un punct turistic foarte important numără și faptul că aici se oficiază slujbe pentru diferite evenimente, precum nunți sau botezuri. De altfel, turiștii și localnicii pot participa la slujbele care se organizează în fiecare duminică, dar și în zilele de sărbători. Fie pentru un moment de liniște, fie pentru arhitectură și întoarcerea către spiritualitate, locașul sfânt trebuie neapărat vizitat atunci când ajungeți în capitala Belarusului, Minsk!

Articolul precedentCe atracții turistice sunt în Republica Cehă?
Articolul următorApartamentul din Minsk al ucigașului președintelui american J.F. Kennedy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here