Lee Harvey Oswald este ucigașul unuia din cei mai iubiți președinți americani, John Fitzgerald Kennedy iar în Minsk găsești apartamentul acestuia. În acest apartament și-a trăit ultimii douăzeci de ani din viață cel care l-a împușcat pe președintele american J.F.K., așa că a fost transformat într-un punct turistic pentru cei care sunt interesați de istorie și vor să vadă locul.

În primele trei zile în Minsk, Oswald a fost atent supravegheat de agenții KGB care au dat mai târziu informații către presă. Așadar, asasinul lui John F. Kennedt a ieșit în primele zile pe stradă doar 75 de minute adunate. Puțini localnici sunt astăzi interesați de apartamentul în care Oswald a trăit, probabil pentru că sunt obișnuiți cu acest lucru, însă pentru turiști este foarte important: e ca și cum te-ai apropia și mai mult de istorie și de omul care a avut un curaj incredibil. Se pare că apartamentul este unul de lux, foarte bine amplasat. Ba mai mult, apartamentul este pe una dintre cele mai frumoase străzi din Minsk, având o vedere minunată către râu.

Presă a urmărit îndeaproape viața lui Lee Oswald. Acesta a sperat să o ia de la capăt în Moscova, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că sovieticii i-au refuzat cetățenia și Oswald a încercat să se sinucidă din disperare. KGB-ul a fost îngrijorat de faptul că Oswald ar putea crea un scandal internațional, așa că i-au spus că poate locui în Minsk. Așa a ajuns asasinul lui John F. Kennedy în apartamentul care astăzi este deschis pentru public!

Articolul precedentCatedrala Sfânta Treime din Minsk – locul în care trebuie să te oprești în Belarus
Articolul următorTrei restaurante unde să mănânci în Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here