Republica Cehă este o țară situată în centrul Europei, având frontiere cu Germania la vest, Polonia la nord, Republica Slovacă la est, și Austria la sud. Țara este deluroasă și pitorească. Cele mai vestice două treimi din țară sunt cunoscute sub numele de Boemia, și constau dintr-un bazin hidrografic, dealuri și munți.

O bijuterie istorică în inima Europei, Republica Cehă are castele de basm, orașe  medievale, stațiuni balneare elegante și parcuri pitorești. Aceasta este, de asemenea, locul de naștere al unora dintre cele mai bune sortimente de bere din lume.

Capitala Republicii Cehe este Praga. Excursiile de o zi la Praga includ stațiunea balneară Karlovy Vary, castelele Karlstejn și Konopište, precum și orașele istorice din Mëlnik și Hora Kutnź.

Republica Cehă este presărată cu fascinante obiective și locuri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO – orașul Cesky Krumlov, arhitectura renascentistă a Telc și multe altele.

Pentru a vă bucura de frumusețea naturală, încercați să mergeți în Parcul Național Šumava, să vizitați Adršpach-Teplice Rocks, precum și peșterile și râurile subterane spectaculoase ale Karst Moravia. Zona agricolă bogată Moravia, din jumătatea de est a țării oferă dealuri împădurite și podgorii.

Cesko Krumlov este considerat a fi cel mai frumos oraș din Republica Cehă. Plimbați-vă pe meterezele castelului său de basm și printre frumoasele străzi medievale ale acestui oraș. Vizitați orasul universitar Olomouc, remarcat pentru parcurile sale, bisericile baroce, sculpturi și fântâni. Regiunea înconjurătoare Hana este agricolă, cu multe sate care au festivaluri diversela sfârșitul lunii septembrie. Vizitați Pilsner Urquell Brewery în Plzen. Nu ratați un tur cu ghid prin tunelurile medievale și pivnițele de bere de sub centrul Orașului Vechi. Bucurați-vă de atmosfera din capitala Praga, unul dintre cele mai frumoase orașe culturale din Europa, cu o avere magnifică, de gotic, baroc, art nouveau și arhitectură cubistă. Karlovy Vary este o stațiune atractivă, care oferă izvoare minerale calde, arhitectură fină în stil baroc și gotic, plimbări prin pădure și o scenă plină de viață culturală; și nu ratați castelul pitoresc Loket din apropiere. Explorați mina de argint și picturile murale magnifice din Catedrala Sf. Barbara, pe care le veți găsi în Kutna Hora. Plimbați-vă pe străzile pietruite din Telc, unul din exemplele perfecte ale unui oraș renascentist în Europa, precum și un site al patrimoniului mondial UNESCO.

În Cehia puteți practica și câteva sporturi extrem de îndrăgite
– alpinismul – pe fondul peisajului spectaculos al ADRA
– ciclismul  în Moravia de Sud vizitând și satele istorice Mikulov și Valtice
– pescuitul în lacurile din Boemia de Sud și Lednice-Valtice speciile pe care le puteți prinde includ crapul, linul, bibanul și știuca
– drumețiile o regiune de pădure îmbracă dealurile de-a lungul frontierei cu Austria, parcul național include lacuri pitorești, cursurile de apă, pădurile virgine și monumente istorice reprezentând un popas necesar dar și atracții turistice de bifat
– canoe – pe cursul superior al râului Vltava și afluenților săi Sâzava și Berounka
– ski – pe pantele de la stațiunile de schi, încercați SpindleruvMlyn pentru ski alpin, Zaclër pentru snowboard și Zadov pentru cross-country
-croaziere – obțineți o perspectivă diferită asupra Pragăi, cu o croazieră de-a lungul răului Vltava.

Va puteți bucura, de asemenea, de un concert clasic într-unul dintre locurile minunate ale orașului Praga, care includ biserici vechi, săli de concert, opulente clădiri istorice și teatrele în aer liber.

Articolul precedentPodul din Mostar ridicat de Suleiman Magnificul – una din capodoperele lumii moderne
Articolul următorCatedrala Sfânta Treime din Minsk – locul în care trebuie să te oprești în Belarus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here