Praga, având o mulțime de supranume precum „Orașul de Aur’, „Orașul celor 100 de turle’ sau „Parisul Estulu/’, este capitala și cel mai mare oraș al Republicii Cehe. Praga este unul dintre cele mai mari orașe din Europa Centrală și a servit secole drept capitală a regiunii istorice Boemia. Este un oraș de o frumusețe unică, împărțită în două părți de răul Vltava. Cele două cartiere ale centrului istoric, Nove Mesto și Mala Strana, au o viață independentă iar legătura lor este Podul Carol. Întregul oraș este străbătut de o atmosferă romantică și decadentă, cu legendele sale antice.

Praga găzduiește o multitudine de clădiri incredibile, structuri și monumente care se întind pe mai multe epoci. O bogăție de forme arhitecturale, de la romanic și gotic, prin renaștere și baroc la art nouveau, cubism și deconstructionist, co-există într-o armonie neobișnuită. Capitala Cehiei a fost binecuvântată în sensul că majoritatea structurilor sale arhitecturale au supraviețuit după al Doilea Război Mondial. Nici regimul socialist, cu înclinație pentru arhitectura rece strict funcțională, nu a putut pune un amortizor pe strălucirea istorică din Praga.

Pentru a vedea toată splendoarea orașului aveți nevoie de mai multe zile, fiind vorba de un număr foarte mare de atracții și obiective turistice. Centrul are o mulțime de detalii superbe care pot fi pierdute în cazul în care sunteți ghidați strict de un ghid. Desigur, structuri și locații precum Castelul Praga, Old Town Square, Podul Carol, Piața Mică și Dealul Petrin sunt mereu vizitate. Dar locuri din afară centrului, cum ar fi Zizkov și Vinohrady au de asemenea o mulțime oferit celor interesați în vizitarea obiectivelor turistice. Grădina Zoologică din Troja este, de asemenea, de remarcat pentru standardele sale și atracții.

În Praga se află, de asemenea, Baza Națională Nederlanden, Casă Dancante și un număr mare de turnuri, care vă oferă cea mai bună vedere a întregului oraș.

Orașul se mândrește, de asemenea, cu un calendar cultural bogat și viață de noapte vibrantă. Fie că doriți să petreceți o noapte la operă, vizita o galerie de artă, participa la spectacole de poezie, asculta sau dansa pe genul preferat de muzică, sunt șanse ca în orice zi sau noapte să găsiți ceva care vă interesează.

Cantitatea și calitatea bunurilor și serviciilor continuă să crească (deși ar trebui să fiți în continuare atenți atunci când vine vorba de taxi și restaurante).

Sezonul turistic cel mai înalt din Praga este din aprilie până în octombrie și în timpul sărbătorilor de Paști, de Crăciun sau de Anul Nou. Este foarte recomandat să rezervați cazare cu cel puțin o lună în avans. Acest oraș are foarte multe obiective turistice pe care le puteți vizita. Din acest motiv, sejurul dvs în Praga va trebui gândit foarte bine, astfel încât să aveți ocazia să parcurgeți tot ce este de vizitat în capitala Cehiei.

Articolul precedentBiserica îngropată de la Căușeni
Articolul următorLacul Beleu – raiul din sudul Republicii Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here