Pachyammos este unul dintre cele mai mici sate turistice din Cipru, aflat în nordul țării, la țărmul Marii Mediterane. Cel mai apropiat oraș de dimensiuni mai mari este Paphos (Capitala Culturală a Europei în 2017), care are și unul dintre cele mai importante aeroporturi de pe insula. Între cele două localități se poate ajunge pe autostradă, astfel că timpul parcurs pe drum este foarte mic.

Ce putem vedea în Pachyammos și în împrejurimi ?

Fiind un sat mic, Pachyammos nu are obiective turistice foarte importante, în afară unor bisericuțe tradiționale, precum biserica Sfântul Gheorghe. Este plasat însă într-o zonă extrem de bogată în lucruri pe care turiștii le pot vizita. În pimul rând este plasat în nordul Pădurii Paphos, una dintre cele mai atractive din Cipru, cu numeroase trasee turistice, specii de animale și cu o vegetație bogată.

Mergând spre sud se poate ajunge în Munțîi Troodos care au cel mai înalt vârf de pe insula, Muntele Olympus, care se apropie de cota 2.000 de metri dar care este oarecum îndepărtat. Mai apropiată este Stavros tis Psokas, o rezervație superbă din Pădurea Paphos.
Pe austostrada ce duce spre Paphos se poate vizita localitatea Pomos și apoi se poate trece prin Nea Dimmata, Argaka și Polis Crysochous. Fiecare dintre aceste localități au propriile obiective turistice. Spre exemplu, în Polis Crysochous pot fi vizitate Băile Afroditei.

Unde putem face plajă dacă venim în Pachyammos?

Desigur, cei care vin aici o fac în primul rând pentru plajă, iar satul beneficiază de o plajă superbă care îi poartă numele. Pachyammos înseamnă “nisipuri largi” ceea ce înseamnă că vorbim de o plajă mare. Ani de-a rândul a fost premiată cu Steagul Albastru, ceea ce reprezintă o asigurare în plus legată de calitatea apei, de igienă și de anumite facilități.

Satul nu se află la o altitudine mare astfel că cei care înoată în apele Mediteranei pot avea o imagine de ansamblu a satului. Ca atare, a înota în jurul plajei poate fi o adevărată desfătare, având în vedere peisajul de care se poate avea parte. Pe lângă acest lucru, în apele acestei plaje se pot practica o serie de sporturi acvatice, precum snorkelingul sau wind-surfingul în primăvară sau toamna, când sunt vânturile mai puternice.

Articolul precedentTrei restaurante unde să mănânci în Brașov.
Articolul următorAtomium – structura construită pentru o expoziție devenită unul din simbolurile Bruxelles-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here