Cel mai mare oras din Scandinavia, Copenhaga, ocupa un loc placut si strategic pe coasta de est a Marii Baltice. In anul 1167, Copenhaga era un mic sat numit ”Havn”. De atunci, a crescut treptat pentru a ajunge primul oras din Danemarca, in parte din cauza portului Roskilde. In anul 1417 Copenhaga a devenit capitala Danemarcei. In prezent este, de departe, cel mai mare oras si cel mai important din Danemarca, cu numeroase muzee si viata de noapte vibranta.

Orasul Copenhaga poarta farmecul lumii vechi alaturi de unele dintre cele mai frumoase exemple din lume de arhitectura avangardista. Este un oras vibrant, modern, cu o istorie lunga si fascinanta, fiind capitala Danemarcei de aproape 600 de ani si avand cea mai veche monarhie din lume.

Una dintre primele impresii pe care vizitatorii si le fac atunci cand viziteaza Copenhaga este legata de curatenia si ordinea care predomina aici, pe strazile inguste medievale, in centrul orasului si de-a lungul canalelor pitoresti din Christianshavn. Cele mai multe dintre atractiile pentru turisti sunt situate in centrul orasului, fiind usor de explorat pe jos (sau cu bicicleta, preferata de localnici).

Cinci strazi din centrul orasului au fost unite pentru a furniza cea mai lunga zona pietonala (Stroget), care este cuprinsa intre Rădhuspladsen si Nytorv Kongens; aici veti putea gasi cladiri cu frontoane istorice, magazine universale, restaurante, cafenele pe trotuar, teatre, muzee si galerii. Pasionatii de shopping vor fi incantati de aceasta zona, fiind cunoscuta in intreaga lume si comparabila cu altele similare din orase precum Londra, Paris, Honk Kong sau Bangkok. Centrul orasului ofera si parcuri splendide, cel mai popular fiind Tivoli Gardens.

Palatele regale Amalienborg si Christiansborg sunt uimitoare, iar statuia Micii Sirene, aflata in apropiere de Churchillpark va va incanta. Atractiile turistice ale orasului sunt numeroase si usor accesibile pe jos; arhitectura sa reflecta secole de istorie; magazinele sunt splendide; iar restaurantele sale sunt superbe. Pentru a rezuma, Copenhaga este pur si simplu un oras minunat!

O vacanta la Copenhaga este, de asemenea, magica in perioada Craciunului, cand orasul este acoperit cu zapada si capata un aspect de basm. Copenhaga este o experienta magica pentru copii, cu parcul sau minunat Tivoli si parcurile de distractii asociate cu basmele lui Hans Christian Andersen.

In cazul in care beneficiati de un sejur prelungit in capitana daneza, puteti opta pentru cateva excursii in apropierea Copenhagai. Aveti de ales intre o vizita la Muzeul Satului in Aer Liber, situat la 16 km de oras si usor accesibil, Lacul Lyngby, unde puteti sa va bucurati de o croaziera cu barca sau orasul Helsingor, in care puteti ajunge foarte usor cu trenul din gara centrala. Alte orase care merita vizitate si care vor lasa impresii de neuitat in vacanta dvs in Copenhaga sunt Roskilde, situat la 9 km de capitala si care este usor accesibil, inclusiv cu trenul din gara centrala, sau Hillerod, unde veti putea vizita Palatul Frederiksborg.

Copenhaga pare desprinsa din basmele povestitorului Hans Christian Andersen, fiind unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, care pastreaza un farmec provincial si un viu simt al istoriei.

Articolul precedentGhid de călătorie în Estonia
Articolul următorObiective turistice din Estonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here