Danemarca este o țară modernă care își întâmpină vizitatorii cu o pleiadă de atracții. Muzee, castele, experiențe culinare pe gustul tuturor, plaje nisipoase, artă și design, toate vă așteaptă să le descoperiți. În continuare vă prezentăm o listă cu 10 locuri de vizitat în Danemarca.

Grădinile Tivoli, Copenhaga
Când vizitați orașul Copenhaga, mulți vizitatori fac o apreciere pentru acest spațiu de recreere iconic. Datând din 1843, Tivoli este inspirația din spatele parcurilor tematice de renume mondial Disney, iar aici veți găsi o gamă largă de atracții, inclusiv un roller coaster, giratorii, teatre de păpuși, restaurante, cafenele, grădini, pavilioane și chiar o sală de concerte în stil maur. Cunoscut în întreaga lume, Tivoli a apărut în numeroase filme și este un adevărat simbol al orașului. Pe timp de noapte, focurile de artificii afișează lumina cerului, iar iarna, grădinile sunt împodobite cu lumini pentru sezonul de Crăciun. În timpul verii, puteți lua concerte rock gratis în zilele de vineri.

Nyhavn, Copenhaga
Steaua nenumăratelor imagini și cărți poștale ale orașului, Nyhavn (New Harbor) este un loc minunat de a vă plimba sau de a lua o felie de cultura cafenelei din Copenhaga. Situat în partea din spate a Palatul Amalienborg, aceasta a fost odată o zonă nerecunoscătoare de dockland, dar a primit un nou contract de închiriere a vieții, cu casele sale multi-colorate, restaurante și nave înalte (unele dintre acestea fiind muzee) care pătrund în chei. Nyhavn este acum un cartier deosebit de fermecător și, prin urmare, o atracție majoră atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Dacă vă simțiți aventuros, puteți să prindeți un șuvoi din Suedia sau să luați o croazieră plăcută la port pentru a vedea atracțiile.

Palatul Amalienborg, Copenhaga
În Frederiksstaden în cartierul Copenhaga, veți găsi Palatul Amalienborg și grădinile sale liniștite lângă apă. Construite inițial ca locuințe pentru nobilime, cele patru palate se îndreaptă spre piață. Familia regală daneză sa ocupat după un incendiu la Christiansborg în 1794, iar palatul rămâne casa lor de iarnă. Palatele identice formează un octogon și se susține că proiectul se bazează pe planurile unui pătrat din Paris, care mai târziu a devenit Place de la Concorde. Construite într-un stil rococo ușor, clădirile îmbină elementele stilistice germane și franceze. Soldații din Garda Regală, în piei de urs și uniforme albastre, sunt o remiză specială pentru vizitatori.

Podul Oresund
Această operă a ingineriei traversează strâmtoarea Øresund între Copenhaga și Malmo, Suedia. Podul are o lungime de aproape 8 km de pe malul Suediei către insula artificială Pepparholm, care se află în mijlocul strâmtorii. De pe această insulă drumul continuă prin tunel către insula daneză Amager. Podul Oresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa. Zeci de ani în planificare și adesea controversat, Podul Oresund a devenit rapid o icoană scandinavă. Podul se află la aproximativ zece kilometri de Copenhaga și puteți fie să conduceți sau să mergeți la tren. În partea daneză, începe ca un tunel pentru a nu interfera cu zborurile către și de la aeroportul din Copenhaga adiacent. Structura de opt kilometri a fost deschisă în 1999 și face legătura dintre insula Zeelandă, cea mai mare insulă a Danemarcei și orașul Copenhaga, pe coasta de sud-vest a Suediei, în special către portul Malmo, al treilea cel mai mare oraș din Suedia. Fanii lui Scandi-noir vor ști că podul Oresund a câștigat recent infamie la nivel mondial, fiind centrul atenției hitului de dramă daneză / suedeză Podul.

Legoland Billund
În acest parc de distracții pentru toate vârstele veți putea admira faimoase clădiri recreate din piese lego. Există o parte care seamănă cu Vestul Sălbatic și una care poartă numele de Regatul Cavalerilor.

Mica Sirena, Copenhaga
Așezată pe o stâncă în portul Langelinie în Copenhaga, statuia vă ca surprinde prin înălțimea redusă, de doar 1,25 metri. Aceasta a fost realizată pentru a comemora piesa scrisă de Hans Christian Andersen.

Plajele din Skagen
Plajele din Skagen dar și din împrejurimi sunt un loc de relaxare minunat. Această zonă este partea cea mai nordică a țării. De asemenea aici puteți vizita Råbjerg Mile, cea mai mare dună de nisip din Danemarca și o biserică care este în întregime îngropată în nisip, cu excepția capelei abia vizibile.

Turnul rotund, Copenhaga
Ei bine, în valoare de scalare pentru vederi panoramice excelente, turnul rotund (Rundetårn) are o înălțime de 36 de metri și a fost construit ca un observator în 1642.Aici veți găsi o mică colecție legată de faimosul astronom Tycho Brahe, totuși sublinierea pentru majoritate este platforma de vizionare pe care o atinge o rampă spirală. O podea de sticlă se află la 25 de metri deasupra solului și nu numai că vă puteți uita peste acoperișurile orașului Copenhaga, dar și căutați la miezul castelului. O scurtă plimbare prin orașul vechi înconjurător vă duce Gråbrødretorv, una dintre cele mai pitorești pătrate ale orașului.

Castelul Kronborg
Castelul Kronborg nu este doar setarea lui Shakespeare Cătun, dar și a Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În consecință, se înregistrează scorurile de top pe lista de atracții pentru Helsingor. Chiar și cei care au doar un interes în trecere în bard vor dori cu siguranță să viziteze. Structura impunătoare este vizibilă pe măsură ce vă apropiați, astfel încât să nu puteți lipsi cu adevărat. Actuala încarnare datează din 1640, deși mai multe cetăți au precedat-o. Servind ca o garnizoană de un secol sau mai mult, castelul a fost renovat în 1924. În Aripa de Sud, veți găsi Capela Castelului, care a supraviețuit unui incendiu în 1629 și are un magnific interior renascentist cu sculpturi în lemn. Aripa Nordului conține o mare sală de bal sau o sală de cavaleri, în timp ce în aripa de vest sunt afișate tapiserii deosebite.

Muzeul Hans Christian Andersen, Odense
Nu puteți vizita Danemarca fără a fi conștient de Hans Christian Andersen. Povestirile și poveștile sale sunt țesute în țesătura societății daneze. Muzeul datează din 1908 și este dedicat vieții scriitorului și lucrează cu exponate de artefacte, mementouri și schițe și lucrări de artă ale lui Andersen. Posturile de ascultare și instalațiile interactive aduc la iveală cuvintele scriitorului, iar sala cu pupă este decorată cu scene din autobiografia lui Andersen Povestea vietii mele. În sud-vestul catedralei din Odense, în Munkemøllestræde, veți găsi casa lui Hans Christian Andersen din copilărie (Barndomshjem lui Andersen), care face parte și din muzeu.

Articolul precedentObiective turistice din Estonia
Articolul următor3 obiective de vizitat în ținutul Harju din Estonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here