Regatul Danemarcei cuprinde și două țări autonome: Insulele Farree și Groenlanda.Situată la 600 km vest de coasta norvegiană, Insulele Farøe (Insulele de oi) sunt un arhipelag cu 18 insule îndepărtate. Peisajele variază de la coastele abrupte stâncoase, pajiștile și dealurile acoperite de ceață până la fiordurile care se hrănesc adânc în interiorul țării. Gulf Stream modernează temperaturile pe uscat și pe mare și atrage o diversitate a vieții marine, inclusiv peceți, balene și multe specii de pești. Pescarii vin aici pentru a-și arunca liniile în apele limpezi și limpezi, iar păsătorii pot admira o parte dintre cele 300 de specii, inclusiv puffins și guillemots. O excursie cu barca la Vestmanna stâncă de păsări este un punct culminant. Insulele Feroe se mândresc, de asemenea, cu o scenă plină de viață, cu multe festivaluri în timpul verii.

La nord și la nord-est de Eysturoy, una dintre cele mai mari insule ale arhipelagului, sunt multe insule mari și mici. Fericit cu un port natural înconjurat de dealuri smarald, Klaksvik pe Borðoy este al doilea oraș ca mărime din Farøes. Atracțiile turistice includ muzeu de istorie si Biserica creștină (creștinii-kirkjan) cu o barcă atârnată de tavan, singura din cele patru care se întorcea în siguranță în noaptea furtunii de iarnă din 1923.

Pentru a accesa Insulele Feroe, puteți zbura spre aeroportul de pe insula Vagar pe tot parcursul anului de la Copenhaga sau hop la bordul unui feribot de la mai multe porturi daneze la Torshavn, capitala, pe insula Streymoy.

Articolul precedentCipru – combinația perfectă între Turcia și Grecia
Articolul următorPotaras – stațiunea cu cele mai frumoase plaje din Cipru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here