Harju este unul din cele 15 teritorii ale Estoniei, situat în nordul țării, având în sud-est Golful Finlandei și învecinându-se cu Ținutul Lääne-Viru la est, Ținutul Järva la sud-est, Rapla la sud și Lääne la sud-vest. Capitala și cel mai mare oraș din Estonia, Tallinn se află situat în Ținutul Harju, care este totodata cea mai mare zonă din Estonia în termeni de populație (45% din estonieni trăiesc aici). Astăzi, vă prezentăm 3 obiective pe care nu trebuie să le ratați când vizitați această zonă a Estoniei.

Biserica San Nicolás (Niguliste) din Harju. Se află situată la câțiva metri sud de piața Raekoja. Numele său este dat de Sf. Nicolas de Bari, protectorul marinarilor. Ușa din nord prezintă caracteristicile stilului gotic în timp ce restul edificiului datează din secolul al XV-lea.

Parcul Kadriorg din Harju, Estonia. Este cel mai mare parc din Tallinn (70 ha). Se situează la nord de centrul orașului. Crearea acestui parc simetric aparține stilului baroc și a fost inițiată de Petru cel Mare în 1718, care și-a construit aici reședința să.
Vezi cazare și hoteluri în apropiere

Muzeul De Artă Contemporană Kumu din Harju. Kumu este prescurtarea estoniană pentru “Kunstimuuseum” și este numele celui mai mare muzeu de artă contemporană din Estonia. Designer a fost arhitectul finlandez, Pekka Vapaavuori, care a câștigat competiția în 1994. Acesta a fost construit între anii 2003 – 2006.

Articolul precedent10 locuri ce merită vizitate în Danemarca
Articolul următorCipru – combinația perfectă între Turcia și Grecia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here