Protaras este un oraș mic, mai puțin animat, însă dispune de unele dintre cele mai frumoase plaje, cu nisip auriu și ape de o claritate ideală. Zona de promenadă este perfectă pentru plimbări cu bicicletă sau pe jos. Aici găsiți și multe restaurante, cluburi și baruri.

Protaras pune la dispoziția turiștilor programe de divertisment, facilități pentru practicarea sporturilor acvatice, relaxare pe plajă sau loc de joacă pentru copii în parcul acvatic.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă, Capo Grieco, se află la 10 minute distanță de Protaras. Aici găsiți renumitul monstru marin din Ayia Napa, care seamănă cu o încrucișare între un delfin și un dragon și se consideră a avea origini preistorice.

Un pelerinaj la bisericuța Profetului Ilie de pe un deal înalt de 100 m, cu vedere spre stațiune, și după un urcuș de 300 de trepte, vă recompensează la final cu o priveliște superbă asupra Protarasului și a coastei.

Cea mai populară plajă de pe insulă, preferata localnicilor, este plaja Golful Smochinului. Această este responsabilă pentru dezvoltarea turistică a zonei.

Despre smochinul care a dat numele plajei, se spune că a fost adus de invadatori în secolul al XVII-Iea. Plaja are multe facilități pentru sporturile nautice și multe cafenele.

Parcul Național Forestier Cavo Greko oferă o mulțime de oportunități pentru trasee montane, ciclism și călărie.

Cel puțin unul din multele hoteluri din Protaras va fi pe gustul turiștilor, deoarece toate oferă condiții excelente, cu servicii all inclusive și facilități moderne.

În restaurantele, tavernele și barurile din oraș găsiți mâncare și băuturi pentru toate gusturile. Meniurile gastronomice sunt inspirate din bucătăria greacă și internațională și sunt de o calitate excepțională, la prețuri accesibile și avantajoase.

Stațiunea Protaras se află la 60 km de aeroportul Larnaca, 40 de minute cu mașina (pe autostradă ) și doar la 15 km de faimoasa stațiune Ayia Napa și grotele de la Cape Greco. În oraș, transportul public asigură curse regulate în interiorul orașului, cât și legături cu orașele învecinate.

Articolul precedentInsulele Feroe – traseul pe care trebuie să-l urmezi când vizitezi țara
Articolul următorCele trei mari atracții ale localității Potaras din Cipru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here