Potaras este una din cele mai atractive stațiuni din Cipru, iar plajele sale sunt renumite în întreaga Europă și Asia Mică. Anual, zeci de mii de turiști vizitează mica localitate din partea de vest a Ciprului, fie pentru a profita de vremea superbă și apa cristalină a mării, fie pentru a ajunge la una din cele trei mari atracții pe care le are de oferit Potaras.

Biserica Profetului Ilie este așezată pe o stâncă, la 115 metri deasupra stațiunii Polis, putându-se spune că se face alpinism, urcându-se aproximativ același număr de trepte (115), pentru a se ajunge la ea. Biserica Profetului Ilie a fost numită după bineîntețeles, profetul Ilie, prezentat în Vechiul Testament

Odată ajunși la biserică, veți avea vederi panoramice uimitoare, în zilele senine putându-se vedea chiar vizavi de Famagusta. Dar, Biserica Profetului Ilie nu este doar o biserică cu vederi uimitoare așezată pe o piatră, ci este de asemenea, un tribut adus profetului căruia îi poartă numele. În fiecare an Sfântul Ilie este sărbătorit aici, iar cei care vin la biserică în această perioada primesc binecuvântarea din partea sa.

Plaja Golful Smochinului este foarte frumoasă și bine cunoscută atât de localnci cât și de către turiști. Pe plajă, nisipul este alb și fin, iar apa este foarte limpede. Veți avea posibilitatea de a practica sporturi nautice, de a închiria echipamentul necesar practicării acestora și de a merge la restaurantele și cafenelele de pe plajă. Înotătorii au posibilitatea să înoate către o mică insulă stâncoasa de pe care există o vedere excelentă la frumoasa plajă de pe care au plecat.

Parcul Național Forestier din Cape Greko este un loc de o mare frumusețe naturală, renumit pentru stâncile sale magnifice și pentru floră. Aici veți putea întâlni cele mai multe dintre cele 36 de specii diferite de orhidee care cresc pe insulă, brândușe și iriși.Parcul acoperă 390 de hectare și oferă activități variate pentru vizitatorii săi: înot, scufundări, parasailing, pescuit, canotaj, ciclism, călărie, alpinism și drumeții.Parcul este un domeniu relativ virgin, de o mare frumusețe naturală, care se schimbă și oferă ceva diferit în fiecare sezon. Acesta este o oază de liniște la jumătatea distanței dintre stațiunile aglomerate Ayia Napa și Protaras. Vegetația este dominată de arbuști din care cele mai frecvente specii găsite pe insula Ciprului. Există aproximativ 300 de specii de plante în parc.

Articolul precedentPotaras – stațiunea cu cele mai frumoase plaje din Cipru
Articolul următorAyia Napa – stațiunea dedicată Fecioarei Maria în care petrecerea nu se oprește nici noaptea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here