Ayia Napa a fost un sat de pescari săraci. După 1974, satul s-a dezvoltat într-o stațiune turistică, fiind recunoscută ca o stațiune veselă, cu atmosfera tinerească și multă distracție. Lângă această stațiune există un parc acvatic, Waterworld, pe care majoritatea turiștilor vor dori să-l viziteze. Plajele din această stațiune sunt cele mai frumoase plaje ale insulei cipriote, spun localnicii.

Numele acestei stațiuni provine de la „Saint Panaya”, care înseamnă Sfânta Fecioara Maria. Povestea se bazează pe o legendă conform căreia un vânător a găsit o icoană într-o grotă, care mai târziu a fost transformată în Biserica Sf. Maria.

În centrul orașului veți găsi restaurante, baruri, cluburi de noapte ce oferă tinerilor toate posibilitățile de distracție. Noaptea, această stațiune se transformă într-un ring uriaș de dans, astfel încât putem pretinde că stațiunea mai poate fi denumită și capitala europeană de clubbing. Aici veți putea găsi aproximativ 20 de cluburi la distanțe foarte apropiate unul de altul. Aceste cluburi vă oferă diverse stiluri de muzică, spectacole, dansatori și DJ.

Ayia Napa mai oferă și facilități pentru amatorii de sporturi marine și bungee jumping. Waterworld este o atracție majoră a stațiunii, fiind unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Europa. De lângă acest parc, puteți să plecați într-un tur al insulei cu elicopterul, sau puteți face câteva plimbări cu vaporașul pe mare. Pentru amatorii de echitație există The Moonshine Ranch. Dacă ați venit în vacanță împreună cu copiii puteți să mergeți în pub-ul Bedrock – ideal pentru familiile cu copii. Aici subiectul principal se bazează pe Familia Flinston. Tot aici în zonă aveți posibilitatea să vizitați și mănăstirea Ayia Napa sau puteți vizita satul Liopetri, recunoscut pentru legătură cu poetul Arthur Rimbaud, care a lucrat aici în anul 1880.

În apropierea orașului Ayia Napa se găsește biserica dedicată Fecioarei Maria, o frumoasă construcție decorată cu farfurii de porțelan.

Articolul precedentCele trei mari atracții ale localității Potaras din Cipru
Articolul următor3 locuri in Transilvania unde se pot face drumeții prin zăpadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here