Tui, cel mai mare grup de turism la nivel global, îşi pune speranţele într-o recuperare generată de-a lungul verii, de vreme ce pierderile trimestriale au ajuns la 699 de milioane de euro pe fondul restricţiilor de circulaţie, conform CNBC. Gigantul german, care număra anual circa 23 de milioane de clienţi, a asigurat mai multe pachete de bailout cu ajutorul guvernului de la Berlin. Compania a declarat că resursele financiare ajung la 2,1 miliarde de euro.

„Ar trebui să fie suficient până la vară, când business-ul va reveni la viaţă”, spune CEO-ul Fritz Joussen.

Totuşi, în Marea Britanie – a doua cea mai mare piaţă pentru Tui, după Germania – guvernul a avertizat în mod repetat populaţia să evite călătoriile în timpul verii, autorităţile fiind în plin proces de înăsprire a controalelor de la graniţă.

Tui a declarat că se pregăteşte să îşi reia operaţiunile de-a lungul următoarelor săptămâni, înregistrând 2,8 milioane de rezervări pentru perioada de vară. În plus, grupul este tot mai optimist în ceea ce priveşte programul de vaccinare din Regatul Unit. Acţiunile Tui au suferit un declin de 40% în ultimele 12 luni. Analiştii din cadrul băncii Jefferies notează că datoriile nete ale grupului german depăşesc 7,2 miliarde de euro şi a avertizat că sezonul estival poate provoca un nou val de pierderi dacă măsurile de distanţare vor rămâne în picioare.

În perioada octombrie-decembrie, Tui a redus fluxul de cash la 300 de milioane de euro, în condiţiile în care estimările analiştilor se situau în jurul sumei de 400-450 de milioane de euro.

Articolul precedentKLM a operat primul zbor cu kerosen sintetic
Articolul următorSfaturi pentru alegerea sandalelor pentru bărbați în această vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here