Limone este o stațiune turistică populară pe malul lacului Garda, în nord-estul Italiei. Dacă vrei o localizare exactă, Limone se află la capătul muntos nordic al lacului Garda!
Până în anii 1940 orașul a fost accesibil doar pe malul lacului sau prin munți, drumul către Riva del Garda fiind construit abia în 1932, dar astăzi Limone este una dintre cele mai renumite stațiuni turistice din zonă.

Limone este cuvântul italian pentru „lămâie” și acest mal al lacului Garda a fost odinioară renumit pentru cultivarea lămâilor și a citricelor.
Numele localității Limone nu este însă o șansă fericită, deoarece se spune că este mult mai vechi decât plantațiile de lămâi și derivă dintr-un cuvânt latin care înseamnă „hotar”.

Cu aproximativ 40 de ani în urmă, cercetătorii medicali au descoperit că locuitorii acestei frumoase stațiuni din nordul Italiei dețineau o proteină care proteja organismul împotriva problemelor cardiovasculare și, prin urmare, îi ajuta să trăiască mai mult comparat cu restul oamenilor. Această proteină, în asociere cu o dietă mediteraneană sănătoasă, bogată în pește local, ulei de măsline și citrice, și cu condiții climatice deosebite, le-a oferit locuitorilor din Limone o durată de viață mai lungă, cu o duzină de oameni care au acum peste 100 de ani.

Articolul precedentWizzair rambursează banii pierduți pe curse anulate în 7 zile
Articolul următorMediterana Tour lanseaza primul charter direct spre Madeira

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here