Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu peninsula Halkidiki. Popularitatea acestei destinatii se datoreaza frumusetii paradisiace a plajelor gazduite de cele trei brate renumite ale peninsulei si tarifelor prietenoase cu care grecii isi intampina oaspetii. Halkidiki este una dintre acele destinatii ce Statiunile situate in mijlocul bratului Kassandra sunt cele care gazduiesc hoteluri si penreusesc sa incante turistii cu conditii de cazare excelente si peisaje de vis fara insa a le compromite bugetul.

Halkidiki Grecia vacante 19

Cei care vor sa calatoreasca cu masina personala se vor bucura de sosele bune si un drum lejer pana la Salonic, cel mai mare oras din peninsula. Daca porniti la drum in jurul orei 4 dimineata, puteti fi siguri ca la ora 14:00 veti putea descifra in zare silueta orasului Salonic. De la Salonic pana la oricare dintre bratele peninsulei Halkidiki nu mai aveti de parcurs decat aproximativ 100 km.

Cei care prefera sa se bucure de confortul unei calatorii cu avionul vor ateriza direct pe Aeroportul International Makedonia din Salonic. De aici, veti avea la dispozitie autobuze si autocare ce asigura transferul dintre aeroport si statiunile din Halkidiki. Tarifele unei calatorii cu autobuzul difera in functie de destinatie, pornind de la €4.50 si ajungand la €20. Taxiul este intotdeauna o optiune pentru cei care doresc sa se bucure de o calatorie confortabila pana in fata hotelului sau pensiunii unde sunt cazati, tarifele pornind de la €100/cursa de 4 persoane.

Recomandabil este insa sa inchiriati o masina pentru a va bucura de libertatea de a cutreiera peninsula in ritmul propriu, fara a depinde de orarul mijloacelor de transport in comun sau a fi nevoiti sa achitati sume colosale pentru deplasarile cu taxiul. Peninsula insumeaza un total de 520 km, o suprafata pe care sunt intinse plaje fabuloase si peisaje splendide ce merita popasuri dese si mii de fotografii. Tarifele pentru inchirierea unei masini pornesc de la €20 si variaza in functie de tipul de automobil preferat si perioada de inchiriere.

Sunt foarte multe de spus si povestit despre feerica peninsula Halkidiki. Aceasta numara 3 brate, Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, primele doua ascunzand plaje minunate, pensiuni cochete si hoteluri de lux, peisaje ce va vor taia rasuflarea, si o combinatie absolut magica intre nuantele turcoaz ale Marii Egee, auriul nisipului fin, argintiul stancilor incruntate ce strajuiesc adesea plajele, si verdele crud al vegetatiei mediteraneene. Tabloul este strapuns pe alocuri de albul impecabil cu care sunt imbracate casele traditionale grecesti.

Va va fi atat de simplu sa remarcati peninsula Halkidiki pe harta Europei. Amintind de tridentul lui Poseidon, bratele sale inainteaza in apele marii semete si neinfricate. Daca bratele Kassandra si Sithonia sunt intesate de statiuni turistice, unitati de cazare de toate tipurile si pentru toate bugetele si oaze de verdeata, bratul Muntele Athos este rezervat doar calugarilor si preotilor care slujesc la manastirile de aici. Muntele Athos are un statut aparte fata de toate celelalte statiuni ale peninsulei, manastirile sale fiind considerate adevarate fortificatii in munte.

Pentru a cutreiera in voie peninsula Halkidiki ( caci ai de vizitat nu mai putin de 520 de km de plaje superbe ) iti recomand masina personala sau inchiriatul unei masini la fata locului. Sunt atat de multe de vazut si de incercat zi de zi, incat ar fi si pacat!

Din partea continentala, Salonic merita vizitat, fiind al doilea mare oras al Greciei ( dar nu despre el vorbim in articolul de astazi).

Articolul precedentZakynthos – refugiul perfect al vacantelor din Grecia
Articolul următorDacă ajungi în Portugalia, 10 atracţii turistice nu ai voie să le ratezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here