Londra – ce poți să vezi în capitala trepidantă a Marii Britanii

0

Londra, capitala Angliei și a Regatului Unit, este considerată a fi cel mai important centru politic, cultural, financiar și artistic al Regatului Unit. În acest oraș se regăsește o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, dar tot aici își au sediile numeroase instituții și corporații de importanță globală. Londra este gazda multor clădiri importante: palate, teatre, muzee, săli de concerte, stații de cale ferată, aeroporturi, ambasade și consulate. Inițial a fost o așezare întemeiată de celți, capitala provinciei romane Britannia sub numele de Londinium, devenind capitala Angliei la sfârșitul secolului al XI-lea. Londra este o capitală istorică ce oferă vizitatorilor săi obiective turistice din abundență, mai jos fiind prezentate câteva dintre cele mai importante și cunoscute.

London Eye

London Eye – o roată de dimensiuni gigantice, situată pe malul sudic al Tamisei, cu o înălțime de 135 de metri. Proiectul a fost gândit de echipa de arhitecți formată din David Marks și Julia Barfield, soț și soție. Propunerea celor doi de a construi o roată panoramică făcea parte dintr-un concurs ce avea tema noului mileniu. Roata din Londra se învârte cu o viteză foarte mică pentru a le permite turiștilor îmbarcarea fără a fi oprită complet, o tură completă având durata de circa 30 de minute, timp în care vizitatorii au parte de o priveliște de 360 de grade a întregii capitale britanice.

Big Ben Tower

Big Ben aproape că a devenit o emblemă a capitalei britanice. Ceea ce un e cunoscut tuturor este faptul că numele de Big Ben nu se referă de fapt la turnul ceasului propriu-zis, ci la clopotul de 13 tone din interiorul turnului, numele său provenind de la primul om ce a fost delegat să lucreze la ridicarea construcției-Benjamin Hall. Proveniența acestui clopot este din vechiul palat Westminster și a fost dăruit diaconului de la Catedrala Sf. Paul (St. Paul’s Cathedral) de către William al III-lea.

Tower of London

Fondat de către William Cuceritorul, mai mult de un mileniu de istorie a Angliei s-a desfășurat în spatele zidurilor Turnului Londrei. În acest turn a fost executată Anne Boleyn, a fost interogat Guy Fawkes, iar Richard II și Elizabeth I au fost încarcerați aici. Privind de pe malul Tamisei, Turnul Londrei este într.-adevăr un obiectiv turistic impresionant ce își așteaptă vizitatorii să-i descopere secretele ascunse ce sălășluiesc între zidurile sale.

British Museum

Cel mai vechi și unul dintre cele mai mari muzee din lume, British Museum este printre cele mai vizitate obiective turistice în Londra. Puține locuri există unde atâtea comori ale tuturor timpurilor pot fi admirate sub un singur acoperiș.

Buckingham Palace

Palatul Buckingham este reședința oficială din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, fiind deschis pentru prima dată publicului larg în anul 1993. Intrarea în acest palat se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace.

Houses of Parliament

Parlamentul este o clădire impunătoare de pe malul Tamisei și unul dintre obiectivele turistice cele mai importante din Londra. Acesta mai este cunoscut și sub numele de Palatul Westminster. Clădirea e situată pe locul în care a fost poruncită construirea palatului original de către Edward Confesorul, în prima jumătate a secolului al XI-lea. Deși în 1834 un foc a izbucnit și a reușit să distrugă o mare parte din vechiul palat, Sala Westminster a fost salvată chiar de Lordul Melbourne (Primul Ministru din acea vreme).

Londra este un oraș trepidant, plin de vitalitate, vibrant, cosmopolit și inseamnă infinit mai mult decât acele locuri prezentate în documentare, în diverse filme, mai mult decât acele locuri unde s-a scris istoria sau care adăpostesc comori neprețuite. Inseamnă viață, în adevăratul sens al cuvântului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.