Ljubljana este capitala Sloveniei și, în același timp, cel mai mare oraș din tară. Este plasat în centrul tării, fiind un oraș de dimensiune medie cu aproximativ 280,000 de locuitori. Ljubljana este considerată centrul cultural, economic, științific, politic și administrativ al Sloveniei, tară devenită independentă in 1991.

Castelul din Ljubljana este cea mai reprezentativă construcție a capitalei slovene, fiind situat pe un deal de unde vizitatorii pot admira o frumoasă panoramă asupra orașului vechi. Castelul a fost locuit de multe triburi și popoare pe parcursul timpului, acesta devenind parte a Imperiului Habsburgic în anul 1335. În prezent, castelul este locul ideal în care sunt organizate evenimente importante: nunți, botezuri, zile festive.

Muzeul de Arhitectură și de Design este unul dintre cele mai vizitate muzee din oraș și este gazdă a numeroase expoziții de grafică și de fotografie, dar și de design industrial și arhitectural. Muzeul nu se rezumă doar la expoziții prezentate publicului larg, ci oferă posibilitatea persoanelor interesate să învețe despre design, arhitectură, fotografie și grafică.

Ruinele Romane din Ljubljana sunt indiciul că ar fi existat pe timpuri o bază militară romana Emona. În prezent, un singur perete a rămas intact, ruinele datând din secolul al XII-lea și evidențiind stilul arhitectural romanic.

Podul Dragonului din Ljubljana este cel mai mare pod rutier din capitala Sloveniei, fiind construit la începutul secolului al XX-lea. Podul este unul dintre cele mai vechi poduri din Europa, având o lungime de aproximativ 33 de metri, cu o balustradă de la un capăt la celălalt și patru statui de cupru ce reprezintă dragoni, aceștia fiind un simbol al orașului.

Ljubljana este un oraș minunat în orice anotimp al anului, fiind considerat o versiune în miniatură a orașului Praga. Este popular în mod special pentru vacanțele de iarnă, mai ales în perioada sărbătorilor, atunci când orașul este împodobit ca în povești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here