Aproape de Timișoara, în județul Caraș-Severin, se află unele dintre cele mai fascinante locuri din țară. În aria protejată Parcul Național Cheile Nerei se găsește un colț de rai. Lacul Ochiul Beiului, Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume, sau Lacul Dracului sunt doar câteva dintre locurile unice în țară noastră, care merită vizitate. Alături de acestea, în amonte de Lacul Ochiul Beiului, se află una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, asemănată cu vălul unei mirese, și anume Cascada Beușnița.

valea-beusnitei-640x480

 

Această cascadă, ce reprezintă un adevărat monument ale naturii, are o înălțime de 15 metri, iar mușchiul verde cu care este acoperită o face deosebită. Turiștii care au vizitat deja acest loc spectaculos din Banat spun că primăvara și vara sunt anotimpurile ideale în care Cascada Beușnița poate fi admirată în toată splendoarea.

Cascada Beușnița se află la o distanță de aproximativ 15 – 20 de minute de Lacul Ochiul Beiului, cei care doresc să ajungă la ea trebuie doar să urmeze indicatoarele. Cascada Beușnița reprezintă, de fapt, o succesiune de cascade, dar cea mai spectaculoasă dintre acestea este și cea mai mare, care are înălțimeea de 15 metri.

Cascada Beușnița este asemănată cu voalul unei mirese, de altfel legendele spun că apele acestei căderi spectaculoase reprezintă voalul de mireasă al pastoriței care s-a îndrăgostit de fiul Beiului, ucisă de tatăl acestuia. Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa este situat la limita sud-vestică a ţării, în sudul Munţilor Aninei, în judeţul Caraş – Severin.

Articol de Adriana Mîț, pressalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here