A venit timpul să vedem care sunt cele mai aglomerate sau dacă vreți, populate orașe din Europa, într-un top făcut pe baza numărului de cetățeni ai fiecărui oraș. Începem așadar topul cu

1 . Istanbul, Turcia.
Cu o populație de 15 milioane de oameni, orașul din Turcia aflat pe malurile Bosforului este cel mai populat oraș de pe continentul european. Fiind unul din cele mai vechi orașe din Europa, capitala Imperiului Roman de Răsărit, apoi a celui Otoman, Istanbulul a fost poarta de intrare a mărfurilor din Asia în Europa. Numărul mare de locuitori este de înțeles, fiind un oraș la granița dintre orient și occident – unde cultura bizantină se îmbină de multe ori cu cea occidentală, creștinii și musulmanii trăind alături în pace aici timp de secole.

2 . Moscova, Rusia
Capitala fostei Uniuni Sovietice și a Rusiei de azi, Moscova are o populație de 12.6 milioane de oameni. Ce poți vedea ca turist în Moscova?  Ei bine, principalul punct de atracție este Kremlinul, locul în care se află reședința președintelui Rusiei. Piața Roșie este al doilea loc pe care trebuie să îl vizitezi, iar Catedrala Sfântului Vasile încheie lista primelor trei obiective din Moscova.

3 . Londra, Anglia
9.1 milioane de oameni trăiesc în Londra, capitala Angliei și a Marii Britanii. Londra este una din capitalele istorice ce abundă în obiective turistice și locuri de vizitat. Londra merită vizitată în orice perioadă a anului deoarece este un oraș plin de istorie și de atracțîi turistice. Big Ben, London Eye, Turnul Londrei, Tower Bridge, Catedrala Sfântului Paul, Palatul Buckinham, zeci de muzee dedicate și bineînțeles faimosul Hyde Park sunt obiectivele care atrag în Londra anual peste 20 de milioane de oameni.

4 . Sankt Petersburg, Rusia
Orașul din nordul Rusiei adună în limitele sale 5.4 milioane de locuitori. Sankt Petersburg, oraș întemeiat acum 300 de ani de către împăratul Petru cel Mare, merită vizitat măcar o dată în viață pentru palatele lui impunătoare, odată reședința familiilor imperiale și nobiliare, pentru muzeele renumite, pentru frumusețea arhitectonică, maiestuozitatea catedralelor și vastitatea grădinilor sale verzi aproape tot timpul anului.  În același timp, odată ajuns pentru câteva zile în Sankt Petersburg, nu poți să nu remarci de ce orașul este numit și „Veneția Nordului” – așezat în delta fluviului Neva, Sankt Petersburg se întinde pe cele câteva zeci de insule, printre apele care formează numeroase râuri și canale navigabile, atât pentru transport naval cât și pentru agrement. Acestea sunt doar câteva din lucrurile care îi fac pe cei 5.4 milioane de locuitori să stea în granițele orașului rus.

5 . Berlin, Germania
3.75 milioane de berlinezi pot numi capitala Germaniei orașul lor de rezidență. Iar orașul are ce oferi, atât vizitatorilor cât și localnicilor : Poarta Brandenburg, Reightstag, Piața Gendarmenmarkt, Postdam, Zidul Berlinului, Charlie’s Checkpoint. Mai trebuie să continui ?

6. Madrid, Spania
Madrid, capitala Spaniei, este o metropolă modernă, plină de viață, pe care o veți descoperi vibrantă la fiecare pas pe care îl veți face. Multitudinea de atracțîi culturale, de muzee și monumente de artă, vă vor face să uitați de bulevardele largi foarte aglomerate sau de suntetul sirenelor la fiecare pas. . 3.2 milioane de oameni găsesc atractivă această combinație, alegând să își facă din capitala Spaniei orașul de rezidență.

7 . Kiev, Ucraina
Kiev este un adevărat cumul de ideologii politice, ortodoxism și revoluții recente. Capitală a Ucrainei, centru cultural și adăpost pentru trei milioane de suflete – acest oraș se întinde peste dealuri înverzite și peste insule împrejmuite de ape de râu, conectate prin poduri și linii de metrou. 2.95 milioane de oameni este populația de azi capitalei ucrainiene.

8 . Roma, Italia
Roma, o destinație turistică ce nu încetează să fascineze atât prin arhitectura impunătoare a clădirilor, fie că vorbim de edificii romane sau basilici vechi de secole, prin obiectivele turistice pe ce le găsești aproape la fiecare colț al străzilor pline de istorie dar și prin modul în care romanii continuă să își ducă viața aici, neîntrerupt, de-a lungul mileniilor. Este și reședința a 2.85 milioane de romani, dar și capitala Italiei.

9. Paris, Franța
Paris, orașul romantismului, al artei și al bunului gust, își întâmpină an de an zecile de milioane de turiști din lumea întreagă cu o serie de obiective turistice de excepție care duc vizitatorii în lumea artei, a tehnicii, a frumosului sau a excepționalului. Parisul se poate mândri cu 2.14 milioane de rezidenți.

10. București, România
Al cincilea oraș din estul Europei  ce  ajunge în topul celor mai populate orașe din Europa, Bucureștiul, capitala României adună în limitele sale 2.1 milioane de locuitori. Cei care vizitează orașul de pe malurile Dâmboviței au ce vizita în capitala română : Palatul Parlamentului, Centrul Istoric dar și zeci de muzee și clădiri istorice. Iar divertismentul e la el acasă în centrul orașului, cluburile fiind deschise atât în centrul vechi cât și prin diversele sectoare până la primele ore ale dimineții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here