Poiana Marului

Deşi pare greu de crezut, în România se respiră mai bine decât în Elveţia! Ce-i drept, doar în anumite zone ale ţării, pe care le poţi transforma în destinaţii inedite pentru vacanţele tale.

Poiana Mărului se află la circa 150 de kilometri de Timişoara şi oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Banatului.

Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munţii Ţarcu şi Muntele Mic.

Aici, calitatea aerului este asigurată de patru componente esenţiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea.

În plus, cercetătorii francezi susţin că aerul din Poiana Mărului este mai curat decât cel din zona Cascadei Niagara, adică ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Dragi bănăţeni, nu mai staţi pe gânduri, cu siguranţă, staţiunea Poiana Mărului poate fi o destinaţie de weekend perfectă.

Cu menţiunea că trebuie să vă rezervaţi, din timp, locuri de cazare la cochetele pensiuni din zonă.

Foto: tarcu.ro

24 COMENTARII

  1. Adevărat. Cu mențiunea ca turiștii trebuie să se înarmeze cu filtre de ar și antifoane pentru a se feri de motocicliștii care distrug tot în zonă. După ce vor fi goniți ăștia va fi intr-adevar bine.

  2. Poiana Marului se afla in Caras-Severin!! Ce legatura are Timisoara cu Poiana Marului?? Ce vegetatie are Timisoara? Hai ca sunteti comici…si dezinformatori intentionati

    • Au spus ca e la 150 km de Timisoara, nu ca are legatura ! Vreti sa va scrie distanta de la Caransebes, Otelu-Rosu sau Zavoi ?

    • cand vrei sa informezi o faci corect! Distanta o calculezi din judetul Caras..nu de la Constanta sau din Bucuresti. Si spui clar ca apartine de judetul Caras. Despre asta era virba. Hai fa-te ca intelegi. De ce vorbim de Timis??

  3. Totusi, de unde ionizare ridicata in seamna aer pur? Poate fi chiar foarte toxic…
    Si de unde daca ar fi mai pur ca cel de la Niagara asta se extrapoleaza la intreaga Planeta?
    Vezi multe gogomanii prin presa, dar articolul asta, si mai ales titlul, sunt o culme a bataii de joc…

  4. Are dreptate Olivu…f multi motociclisti, mult zgomot cu toate ca zona este sit Natura 2000 si nu ai voie sa te plimbi cu mijloace motorizat in interiorul parcului. Cat despre calitate aerului…asa bine as putea sustine ca Poaiana Marului din Brasov are cel mai bun aer de pe planeta…genul asta de articole ar trebui sustinute de niste date/masuratori…fara o sustine stiintifica sunt doar vorbe goale.

  5. Poiana marului este in judetul Caras- Severin, unul dintre cele mai impadurite judete din tara! Fara legatura cu Timisoara! De ce nu faceti corect informarea?

  6. Scrie ca e la 150 km de Timisoara, nu ca are legatura cu Timisoara ! Vreti sa va dea distanta de la Caransebes, Otelu-Rosu sau Zavoi ?

  7. Sunt curios sursa acestei afirmați ! Care cercetători francezi ? Seamănă mai degrabă a articol plătit de pensiunile din zona pt reclama . Nu neg ca e aer curat acolo da de la una la alta e cale lunga .

  8. Nu stiu ce aer va mai fi acolo ca se taie copacii ca zi si noapte acolo de luni de zile, deja sunt paduri intre poiana marului si muntele mic care arata ca in apocalipsa, doar cioturile se mai vad!

  9. Avem o tara minunata dar stiti care e problema? Nu o meritam deloc. De la despaduriri, deschiderea minelor de exploatare si pana la infruntari de-a dreptul cretine in comentariile de mai sus si pe orice alt forum. Pentru toti distrusii emotional: “Mai tineti-va dracului gura. Romanul a fost mereu bun la critica si primul la distrus. Faceti bine si fiti constructivi. De ura irationala si critica unutila e capabil orice semidoct”. Si nu pricep ce e cu aversiunea asta fata de Timisoara? Deranjeaza asa de tare asocierea?

    • Foarte bine spus, O TARA FRUMOASA, noi nu stim sa o apreciem si sa o ingrijim, PACAT. De Tm, strugurii sunt acrii.

    • Corect ca romanul nui nici unul, de cei albă, de ce nu-i neagră… în loc sa ne bucuràm de paduri cu bune cu rele, criticam. Mergeți în desert sa va bucurați de cîțiva pomi cei circotasi… Drumuri bune???

  10. Normal ca deranjeaza asocierea! Noi, timisorenii, mereu am fost muscati de fund. Ba ca avem palmieri, ba ca x,y,z. Mai terminati odata! Cand voi veniti in orasul nostru nu comentam nimic. Nu va convine, stati acasa si nu mai comentati aiurea pe internet de Timisoara.

    • Man , nu te aprinde asa! Tot Banatu-i fruncea si dupa treaba cu Boc , se vede clar ca si mintea ! Pana la urma e normal da dea ca reper cel mai cunoscut oras din zona ! Era curat ghinion sa dea distanta de la Sibiu ….

  11. Poiana Marului este locul unde am vazut pentru ultima data Albina Banateana sau Galbena de Banat prin 1985-1986 la un apicultor ce avea in jur de 80 de ani si care fusese padurar…Din pacate o data cu disparitia apicultorului a disparut si probabil singura stupina cu acea albina …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here