Veneția este principalul oraș al regiunii Veneto, fiind capitala provinciei ce poartă același nume.
Orașul Veneția este alcătuit din șase părti (Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio și Castello) și cuprinde 118 insule și 354 poduri.

Atracții pe care nu trebuie să le ratezi în Veneția

Piața San Marco
Este principala piață publică din Veneția și poate fi considerată “centrul centrului” orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Piața este definită de prezența arhitecturii bizantine, gotice și renascentiste.

Podul Rialto
Este cel mai vechi pod și cel mai faimos din Veneția, care traversează Canalul Grande lângă Rialto, fiind opera lui Antonio da Ponte.

Bazilica San Marco
Probabil cea mai celebră dintre bisericile din Veneția, această bazilică are vedere spre Piața San Marco și se învecinează cu Palatul Dogilor.

Marele Canal din Veneția (Canal Grande)
Are 3800m lungime, 5m adâncime, o lățime ce variază între 30 și 90 de metri, fiind principalul coridor de trafic din oraș. Pe maluri pot fi observate nenumărate clădiri ce datează din secolele XIII – XVIII.

Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri)
Podul este din calcar alb, cu ferestre acoperite cu ornamente din piatră. Priveliștea văzută de pe acest pod era ultima pe care condamnații o priveau înainte de a fi încarcerați, de aici provenindu-i și numele – se spune că deținuții suspinau când vedeau această priveliște superbă a orașului  înainte să fie duși în celulele lor.

Turnul cu Ceas din Veneția (Torre dell’Orologio)
Clădirea care adăpostește ceasul este construită în stil renascentist și datează din ultimul deceniu al secolului al XV-lea.

Veneția este orașul în care fiecare turist are suficiente monumente unice și inimitabile de vizitat și în care iubirea este resimțită la orice pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here