Bari – locul în care măreția vestului se îmbină cu farmecul estului

0

Bari este unul dintre cele mai mari și interesante orașe din sudul Italiei, fiind totodată și capitala regiunii Puglia. Situat pe coasta Adriaticii, orașul Bari era un port înfloritor al regiunii Peucezia, care ocupă partea centrală a Apuliei, fiind cucerit mai târziu de romani, însă a fost recâștigat în anul 870 de către bizantini. În cele din urmă, orașul devine principalul centru italian din punct de vedere politic, militar și comercial din întreg Imperiu Roman de Răsărit.

Ce poti vedea in Bari intr-un city-break

Palatul Simi din Bari este situat într-o zonă de mare interes istoric – strada Lamberți – între catedrală și partea sudică a zidurilor orașului. O parte din acest palat găzduiește Centrul Operațional de Arheologie, ce are ca scop principal protecția patrimoniului arheologic din Puglia Centrală.

Biserica San Marco din Bari datează din secolul al XI-lea, spunându-se despre ea că a fost construită pentru a sărbători eliberarea orașului de asediul sarazinilor. Biserica este construită în stil romanic, interiorul fiind împărțit în două zone prin arcade sprijinite de piloni.

Teatrul Petruzzelli din Bari a fost construit sub supravegherea inginerului Angelo Messenians, lucrările desfășurându-se în perioada 1898 – 1903. Considerat unul dintre cele mai mari și mai frumoase teatre din Italia, acesta este bogat în decorațiuni de aur, statui diverse, având o capacitate de aproximativ 4000 de locuri.

Palatul Fizzarotti din Bari, situat în Corso Vittorio Emanuele și construit în stil venețian, este una dintre cele mai interesante clădiri. Fiind construit în două etape, parterul și primul etaj se diferențiază de celelalte etaje prin stil și decoruri.

Biserica Santa Teresa dei Maschi este o biserică construită în stil baroc și este situată în centrul vechi al orașului. Biserica adăpostește statuile antice Misterele Patimilor, ce provin de la Biserica Vallisa.

Deși este un important port comercial și industrial, Bari a reușit să-și păstreze farmecul specific orăselelor medievale italienești, oferind turiștilor o varietate de activități ce pot fi desfășurate aici și arătându-și cele două laturi diferite ale sale – cea de centru medieval și cea de metropolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.