Porto – capitala turistica unei tari din alta lume

0

Porto este capitala districtului omonim din Portugalia și este al treilea din tară după Lisabona și orașul vecin Vila Nova de Gaia. Este situat în nordul tării, la nord de râul Douro, aproape de coasta Oceanului Atlantic.

Centrul istoric al orașului Porto reușește să-și păstreze încă o puternică identitate în clădirile sale deosebite, fiind așezat strategic pe coasta Atlanticului. În centrul istoric se poate face un tur, având posibilitatea de a vedea Catedrala, magnificul Palat Episcopal, Palacio de Bolsa, dar și Mercado Ferreira Borges.

Catedrala din Porto este unul dintre monumentele orașului, fiind și printre cele mai vechi. În această catedrală, în secolul al XIV-lea, a fost botezat Prințul Henry Navigatorul, s-a căsătorit Regele John I cu Prințesa Philippa din Lancaster.

Râul Douro din Porto este unul din râurile majore ale Peninsulei Iberice. Dacă la începutul anulor 1970 era puțin probabil să fie văzută o navă de pasageri pe acest râu, în prezent se pot face croaziere. Râul poate găzdui nave de o lungime maximă de 250 de metri, de-a lungul anilor putând fi observate mai multe epave.

Turnul Clericilor din Porto este unul foarte înalt, fiind construit în perioada 1754 – 1763. Turnul are o înălțime de 75,6 metri și domină întregul oraș. Ajungând acolo, vizitatorii se pot bucura de o vedere panoramică asupra capitalei Portugaliei.

Porto a reușit să surclaseze destinații cunoscute, precum Viena, Budapesta sau Milano în clasamentul întocmit de organizația de turism European Best Destinations, câștigând în anul 2014 titlul de Cea Mai Bună Destinație Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.