Câteva motive pentru a vizita Israelul

0

Statul Israel este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul (în nord), Siria (în nord-est), Iordania și Cisiordania (în est), Egipt și Fâșia Gaza (la sud-vest), și conține caracteristici extrem de diverse din punct de vedere geografic. Capitala este orașul Ierusalim, Israelul fiind definit în „Declarația de Independență” și în legile lui de bază ca un stat evreiesc și democratic.
Ceea ce se știe mai puțin despre Israel este faptul că e una dintre țările cu o mare longevitate în lume.

Israelul a devenit în ultima perioadă o destinație turistică importantă, în mod special pentru pelerinaje. Știai că peste 3,5 milioane de turiști străini vizitează anual Ierusalimul? Sau că anual peste 40.000 de români aleg Israelul ca destinație, 90% dintre aceștia având motivații religioase? Pentru foarte mulți turiști, Israelul poate semnifica excursia vieții lor.

Dacă ți-ai propus să fii și tu unul dintre românii care vizitează Israelul pentru a merge la Mormântul Sfânt, Zidul Plângerii, Grădina Ghetsemani sau, pur simplu, pentru a te bucura de panoramele unui oraș superb, dar și de plajele superbe, trebuie să iei în serios perioada în care îți vei programa vacanța pentru că în unele perioade cazarea este foarte scumpă.
Israel este unul dintre cele mai sfinte locuri din lume, sacru pentru evrei, dar și pentru musulmani și creștini. Din păcate, tot el este însă scena tensiunilor religioase, atacurilor teroriste și a unui război ce ține de peste 60 de ani.

Dacă alegi să vizitezi această țară, ar trebui să te ferești de Gaza, Cisiordania și Bethlehem din cauza riscurilor de atac cu rachete, însă orașe ca Haifa și Tel Aviv sunt sigure. Și Ierusalimul este sigur atâta timp cât eviți protestele de stradă, apropierea de siteurile religioase în Zilele Sfinte din cauza potențialelor congestii și restricțiilor de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.