Ierusalim – orașul de căpătâi al religiei creștine

0

Orașul Vechi din Ierusalim găzduiește multe situri de importanță religioasă mare, precum: Muntele Templului, Zidurile de Vest, Biserica Sfântului Mormânt, Domul Stâncii și Moscheea al – Aqsa. Zidurile actuale ale Orașului Vechi au fost construite în 1538 de către Imperiul Otoman, condus de sultanul Soliman Magnificul.

Muntele Templului din Ierusalim, denumit și Sanctuarul Nobil, este un platou ridicat în Orașul Vechi din Ierusalim, fiind considerat sacru de către evrei, creștini și musulmani. Templul era alcătuit din din trei părți și a fost un centru important al identității religioase și naționale de la bun început.

Zidul Plângerii din Ierusalim este cel mai sfânt loc evreiesc, fiind denumit așa deoarece timp de secole evreii s-au adunat aici să deplângă pierderea templului lor. Este ca o sinagogă în aer liber, care poate găzdui zeci de mii de credincioși, aici fiind înălțate rugăciuni zi și noapte.

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este situată în Orașul Vechi din Ierusalim, cel mai sfânt loc creștin din lume. Se spune că Biserica Sfântului Mormânt este amplasată pe mormântul real al lui Hristos. Ea stă ca un clopot deasupra Golgotei și scoate în evidență istoria haotică a bisericii, regăsindu-se aici elemente bizantine, medievale, cruciate și modern care se amestecă într-un mod interesant și ciudat în același timp.

Drumul Crucii din Ierusalim este probabil cel mai important și semnificativ loc de pelerinaj pentru creștini, străbătând pe jos drumul pe care Isus l-a făcut de la condamnarea de către Pilat și răstignirea și îngroparea Sa. Traseul Drumul Durerii începe de lângă Poarta Leilor, în cartierul musulman și se termină la Biserica Sfântului Mormânt din Cartierul Creștin, acoperind 500 de metri, fiecare dintre cele 14 cruci de-a lungul Drumului Durerii fiind marcată cu o placă.

Turnul lui David din Ierusalim este o veche cetate situată în apropiere de Poarta Jaffa, intrarea în Orașul Vechi din Ierusalim, fiind construit pentru a consolida un punct strategic de apărare slab și vechi al orașului.

Archeological site in City of David, Jerusalem, Israel

Cetatea lui David este numele dat celui mai vechi cartier stabilit de Ierusalim, fiind un sit archeologic important. Cetatea se află la câțiva pași de Orașul Vechi din Ierusalim și de Zidul de Vest, fiind unul dintre cele mai interesante situri din Israel.

Muntele Măslinilor din Ierusalim este unul dintre cele mai cunoscute locuri biblice din Țara Sfântă. Cu siguranță, această parte va rămâne în istoria creștinismului ca loc din care S-a înălțat Isus Hristos, numele fiindu-i dat de evangheliști datorită faptului că aici creșteau mulți măslini.

Dacă ești în căutarea sau regăsirea păcii, Ierusalim este locul potrivit în care poți face pelerinaje care te vor aduce mai aproape de ceea ce înseamnă creștinism. Nu degeaba denumirea orașului este formată din cuvintele ebraice “ir”, care înseamnă “oraș” și “shalom”, care înseamnă “pace”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.