Când vorbim despre Ungaria, primul lucru care îți vine în minte este, desigur, Budapesta, dar e atât de mult de văzut în Ungaria și a explora alte orașe și regiuni este în același timp o necesitate și o experientă revigorantă. Așa că, atunci când ajungeți prin Budapesta, nu ratați o excursie spre aceste destinații Fermecătoare.

Balaton

Balaton, situat la aproximativ 130 de kilometri de Budapesta, este cel mai mare lac din Europa Centrală fiind totodată și una dintre cele mai vizitate destinații din Ungaria. Este înconjurat de tot felul de sate minunate și o mulțime de atracții peisagistice, fiind pe bună dreptate numit regiunea cea mai multe fațete în toată Ungaria. Fie că sunteți în căutarea unui weekend romantic sau a unei vacanțe de vară nebune cu prieteni semi-alcoolici, Balaton oferă întotdeauna ceea ce promite.

Desigur, recomandabil ar fi ca “marea Ungariei” să fie vizitată în lunile de vară, dar din cauza florei și faunei bogate din regiune, selecție incredibilă de vinuri și senzații culinare, Balaton merită vizitat, practic, indiferent de anotimp.

Locuri de vizitat în Balaton:
– Siofok. Denumit și Miami Beach-ul Balatonului, Siofok are plaje frumoase, apusuri de soare demne de coperțile cărților poștale și o viată de noapte plină de lume frumoasă.
– Tihany. Unii spun că este cel mai romantic oraș din Balaton, tot ce vă putem spune este că experiența fiecăruia are prioritate, așa că vă recomandăm cu căldură să îl vizitați și să ne scrieți și nouă două rânduri despre experiența voastră.

Szeged

Szeged este al treilea oraș ca mărime din Ungaria, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că orașul beneficiază de cele mai multe ore de soare din întreaga Ungarie. Capitala soarelui din Ungaria este situată la 170 de kilometri sud de Budapesta, iar viața culturală și istoria sunt la nivelul capitalei reale, care, de exemplu, este evidentiată prin Sinagoga spectaculoasă. Tisa este o parte esentială a peisajului, precum și o garanție a unei plimbări romantice plină de farmec pe malurile sale.

Pécs

Al cincilea oraș ca mărime din Ungaria, situat la 200 de kilometri sud-vest de Budapesta, este adesea menționat ca orașul cu accente mediteraneene. Pécs a primit titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2010, și, datorită multiculturalitătii sale (unguri, croați și germani trăiesc în zonă de câteva sute de ani), a fost atribuit și titlul de Oraș al Păcii UNESCO în 1998. Prezența diferitelor nationalităti a dus la monumente și atracții remarcabile, cu Piața Széchenyi și Cimitirul Capelă fiind exemple și locuri de vizitat.

Győr

Győr, situat la 120 de kilometri vest de Budapesta, în apropierea frontierelor slovace și austriece, se mândrește cu frumoasele clădiri construite în stil baroc și un centru spectaculos. Printre atracțiile Gyorului se numără Bazilica construită încă din secolul XI, Sinagoga, Biserica Sfântul Ignațiu de Loyola și desigur, clădirea Primăriei Gyor. Faimoasa baie termală Rába-Quelle este merită cu siguranță mai mult decât o simplă menționare, dar o vom trata într-un articol viitor.

Kaposvár

Kaposvár este adesea notat în ghidurile turistice ca orașul florilor, dar este mai degrabă cunoscut ca un oraș universitar, cu mii de studenți și o vibrație tineresca, care, impreună cu monumentele istorice și străzile înguste pietruite, creează un farmec irezistibil. Punctul de plecare a oricărei vizite de eplorare a Kaposvar-ului este din piața mare pătrată care găzduiește Primăria și Catedrala.

Villány

Gândirea de tipul “outside the box” este cea mai potrivită în turism atunci când vine vorba de a cunoaște o tară prin bucătăria sa. Ungaria este sărbătorită pentru alimentele sale și vinurile de clasă mondială, și în timp ce acesta din urmă poate fi gustat practic oriunde, cel mai bine este să sorbi vinul roșu sau alb în locul în care se prepară el-în Villány, Ungaria.
Villany este situat în sudul Ungariei, la aproximativ 200 de kilometri de Budapesta, în apropiere de granița croată. “Vina” pentru vinurile de calitate din Villány poate fi atribuită vremii însorite pe tot timpul anului-produsul localnicilor putând fi gustat într-o multitudine de pivnițe și locuri special amenajate din orașul ungar. Lipsind de la excursiile din pivnițe de vinuri și din localurile cu meniuri de bucătăria locală sunt ambele păcate cardinale, deci nu treceți de “partea întunecatului” :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here