Astăzi vom explora Serbia și vă aducem pe micul ecran cele mai frumoase 7 locuri de vizitat. Serbia este o tară mică, în Peninsula Balcanică, una dintre cele mai accesibile destinații din Europa pentru a fi vizitată, o tară care oferă atracții fine și experiențe pentru cei pasionați de călătorii. Cu peisaje minunate, mânăstiri pitorești, viață de noapte rafinată-cotată ca fiind printre cele mai bune din Europa, oameni buni și minunați, călătorul care ajunge în Serbia are toate șansele să plece ca prieten de acolo.
Serbia este locul în care, an de an, are loc celebrul Festival Exit, pe Cetatea Pertrovaradin din Novi Sad, al doilea oraș al tării. În Serbia, oriunde ajungeți, veți fi întâmpinați cu “rakija”, o băutură alcoolică tare, făcută din fructe, precum și cu un salut cordial cu trei sărutări pe obraji. Câmpiile plate din Voivodina, cetătile pitorești din sud, munții Kopaonik și Zlatibor constituie punctul de atracție al tării. Dacă vreți să planificați o călătorie în Serbia, iată cele mai atractive locuri de vizitat din țara vecină:

7. Cetatea Kalemegdan, Belgrad

Locul în care fluviul Sava întâlnește Dunărea, la intersecția Europei Centrale, este locul cetătii Kalemegdan ce a oprit numeroase atacuri în întreaga ei istorie. Hunii, romanii, goți, bizantinii, turcii și alții au luptat aici pentru poziția predominant strategică în Europa Centrală. Astăzi Kalemegdan este o atracție istorică cu celebrul “Pobednik”-statuia invingătorului asupra otomanilor și austro-ungarilor în timpul războaielor balcanice și în primul război mondial. Belgradul a stat mereu în calea cuiva, din istoria antică pană în vremurile recente. Din fericire, cetatea Kalemegdan a supraviețuit războaielor pentru a spune povestea celor o sută de bătălii.

6. Drvengrad-Orașul Lemnului, Munții Zlatibor

Acesta este un sat construit de celebrul cineast sârb Emir Kusturica în 2002 pentru filmul său “Viața este un miracol”. Acesta este situat în districtul Zlatibor langă orașul Užice. Satul atrăgător și pitoresc, făcut din lemn, a devenit o mare atracție în ultimii ani, simbolizează unicitatea și energia creatoare a lui Kusturica. Printre multe atracții interesante, aici puteți găsi o statuie în mărime naturală a lui Johnny Depp, bunul prieten și coleg al regizorului sârb în filmul “Arizona Dream”.

5. Peștera Resava

Descoperită în 1962, această pesteră având o lungime de 4.5 kilometri și 2,75 kilometri a fost deschisă pentru vizitatori în anul 1972. Printre cele mai vechi peșteri din Serbia, Peștera Resava dispune de săli impresionante, canale înguste, galerii, stalactite, stalagmite și cascade interioare. Formațiunile de rocă din interiorul peșterii pot fii roșii, albe și galbene, în funcție de mineralele din pietrele printre care trece apa. Această peșteră este un monument al naturii protejat, iar zona include 27 de acri de teren din jur cu păduri, formațiuni de rocă, cursuri de apă, precum și alte obiective turistice frumoase.

4. Parcul Național Tara

Iubitorii de natură vor avea o explozie de frumusețe și pitoresc aici; parcul național cuprinde zeci de atracții de o frumusețe naturală imensă, peisaje inspirationale și obiective turistice superbe. Canionul impresionant al râului Drina este printre obiectivele care trebuie văzute-fiind unul dintre cele mai mari canioane din lume, unde mii de turiști vin pentru experiențele oferite de rafting pe râul rapid și sălbatic. Muntele Tara este o arie protejată pentru “Pančićeva”-un molid pe cale de dispariție protejat de lege. Tot aici pot fi regăsiti și urșii bruni

3. Orașul diavolului

Un adevărat miracol al naturii: Orașul Diavolului se găseste în partea de sud a Serbiei și arată uimitor. Misterul formațiunilor se regăsește în eroziunea naturii, fără alte explicații. În paralel, legendele demonilor pot fi auzite în această zonă fiind și motivul principal pentru care a primit numele de “Orașul Diavolului”. Similar cu zona pitorească din Cappadocia din Turcia, cele 202 de turnuri naturale stau înalte și pline de culoare, ceea ce face din impresionantul Oraș al Diavolului o atracție rară în Europa. Centrul spa natural este o altă atracție pentru care merită vizitat Orașul Diavolului.

2. Cheile Djerdap-Poarta de Fier

Cheile Djerdap formeaza cel mai mare și cel mai lung defileu din Europa, fiind totodată și singurele de pe fluxul Dunării, întinse pe 100 kilometri alături de Munții Carpați. Terenul formează trei chei, Gornja Klisura(Clisură Dunării), Gospodjin Vir și Veliki & Mali Kazan (Cazanele Mari și Mici) care sunt separate de ravene. Una dintre cele mai importante situri preistorice din Europa se află aici: Lepenski Vir, unde puteți vedea rămăsitele cetății antice Golubać.

1. Cheile Uvac

O destinație la peste 1.280 metri deasupra nivelului mării, locul în care răul Uvac formează serpentine și curbe incredibile ochiului. Zonele înalte din jurul canioanelor este locul în care veți găsi câteva priveliști de-a dreptul uimitoare. Obiectivele turistice de aici sunt incredibile, nu pot fi descrise prin cuvinte fără a le lua din strălucire. Culoarea verzuie a lacurilor artificiale de pe răul Uvac, floră și faună care întregesc frumusețea peisajului alături de vulturii care zboară și cuibăresc în această zonă, și roci abrupte ale defileului fac din aceasta zonă un loc perfect de atracții și oferă o experientă excelentă vizitatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here