Planificarea unei evadari de primăvară la Budapesta nu este un lucru greu. Primavara este un anotimp minunat pentru a vizita Budapesta și există o mulțime de moduri de a descoperi parcurile și cafenelele în aer liber, la festivalurile care ai loc cu ocazia sarbatorilor pascale sau pur si simplu, modalitati de a sărbători inflorirea florilor de cireș. Iată câteva idei pentru un city-break reusit în Budapesta primăvara.

1. Distracție în aer liber

– Statul afara. Vremea rece de iarna se schimba incet-incet, ajungand la temperaturi de primăvăra și soare abundent până în martie, dar primăvară începe cu adevărat în luna aprilie, când restaurante și cafenele in aer liber se umplu cu oameni care doresc sa simta din plin semnele venirii primaverii.
– Pietele in aerliber, cum ar fi WAMP, Târgul de Design din Budapesta, GOUBA, bazarul din fiecare zi de duminică sau Piața Fermierului la Szimpla Kert face orașul chiar mai colorat și sunt demne de un drum pana la ele.
Primavara este un moment frumos pentru o plimbare într-unul din numeroasele parcuri ale Budapestei: Insula Margareta, Gellért Hill, Kopaszi-gát, Piața Erzsébet și Grădinile Károlyi sunt parcurile preferate pentru sezonul de primăvară.
O plimbare în oraș este cel mai bun mod de a te bucura de farmecul de primăvară din Budapesta. Înregistrează-te pentru un tur pe jos al orasului și descopera comorile ascunse ale Budapestei.

2. Festivaluri de primăvară din Budapesta

Festivalul de Primăvară din Budapesta este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din oraș, cu multe spectacole și expoziții la alegerea fiecaruia.
Festivalul Sakura din Füvészkert este un loc minunat de a te bucura de un picnic sub florile de cireș.
Iubitorii de arhitectură se vor bucura de “Budapesta 100”, un eveniment de două zile, care se deschide ușile clădirilor vechi de 100 de ani pentru publicul vizitator.
Festivalul Pálinka Budapesta, dedicat acestui tip special de coniac din Ungaria, este una dintre cele mai mari evenimente gastronomice ale sezonului. Vizitatorii pot gusta o gamă largă de tipuri diferite de pálinka făcute de cei mai buni distilatori din Ungaria.
Gastronomii vor iubi Festivalul Gastronomic Budai, care reuneste sub cupola sa cele mai bune oferte ale restaurantelor și cofetariilor din Budapesta.

3. Festivități de Paste

Obiceiurile și tradițiile din jurul Pastelor, cum ar fi pictura pe ou și pâinea copta de Paste fac parte din sarbatoarea “Paștele în Castelul Buda”. Este si o piață de Paste cu muzica live si spectacole de dans. Turistii pot gusta mâncăruri tradiționale de Paște.
Un alt loc unde poti asista la un Paste tradițional maghiar este Muzeul Etnografic in Aer Liber (Skanzen) din Szentendre. În fiecare an au loc o serie de programe și activități în timpul week-end de Paște, inclusiv pictura ou, arte și meserii dar și programe pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here